Chyby při přípravě dresinků ke grilování: Pozor na množství bylinek i oleje
Dresinky jsou neodmyslitelnou součástí každého grilování. Šťavnaté grilované maso namočené do svěžího dresinku zahraje symfonii našim chuťovým buňkám. Důležité je však připravit dresinky tak, aby byly chutné.
Slunečné počasí vybízí k oprášení grilu po zimní sezóně. Milovníci venkovních setkání s dobrým jídlem si rádi vymazlí občerstvení do posledního detailu. Domácí dresinky přitom rozhodně nesmí chybět, jen pozor na jejich správnou přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě dresinků
S námi si osvojíte správnou přípravu lahodných dresinků (nejen) ke grilování:
- Základem pro chutný dresink není jen majonéza. Vsaďte na zakysanou smetanu nebo podmáslí a na majonézu rychle zapomenete.
- Příliš mnoho oleje. Do dresinku ho často není potřeba vůbec přidávat, v případě použití pamatujte, že méně je někdy více.
- Počet ingrediencí má vliv na výslednou chuť. Není dobré míchat vícero chutí dohromady, raději připravte několik různých dresinků.
- S bylinkami opatrně. Mají chuť dresinku pozvednout, nikoliv přebít.
- Zteplalý dresink není nic dobrého. Připravte ho zavčas a nechte ho v lednici vychladit. Vyjměte ho z ní až těsně před servírováním grilovaných pokrmů.
Dresinky se připravují nejčastěji dvěma způsoby: v kombinaci dijonské hořčice, octa a oleje nebo jogurtu spolu s česnekem, trochou oleje a čerstvých bylinek. Fantazii se však meze nekladou, proto doporučíme jediné - nebojte se a experimentujte. Přípravou česnekového dresinku vás krok za krokem provede videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře