Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Gratinování je chutná úprava pokrmů zapékáním. Suroviny k zapékání často nejprve tepelně upravíme a na závěr krátce zapečeme s vrstvou sýru a strouhanky. Můžeme je také zalít chutnou omáčkou, která pokrm ještě více pozvedne a doladí jeho chuť.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Co použít ke gratinování
Sýrová vrstva ke gratinování
Na závěr pro vás máme recept na gratinovanou cuketu s bramborami. Pokrm je nejen chutný, ale i krásný na pohled. Postup můžete zhlédnout ve videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 9 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře