Jak nejlépe ozdobit marokánky čokoládou. Představíme vám 3 snadné a rychlé způsoby
Křupavé placičky, které jsou plné kvalitních surovin, má rád skoro každý. Jsou nejen velmi chutné, ale díky exotickému vzhledu ozvláštní nabídku vánočního cukroví i na pohled. V dnešním článku vám poradíme, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládovou polevou.
Marokánky jsou zkratkou pro původní název ,,marocká placka". Recept pochází ze severní Afriky, ale nyní ho už můžeme zařadit i mezi českou vánoční klasiku, která se těší velké oblibě. Placky, jejichž základem je med nebo cukr, oříšky a kandované nebo sušené ovoce, jsou raz dva hotové a zvládnou je i začátečníci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak co nejsnadněji ozdobit marokánky čokoládou
Existuje několik způsobů, jak můžete marokánky ozdobit. My vám poradíme tři nejčastěji používané. Nejprve je však nutné nechat upečené placičky vychladnout a poté nechat dostatečně rozehřát čokoládovou polevu, aby se s ní snadno pracovalo. Vždy se zdobí spodní hladká strana marokánek.
- Prvním a nejčastějším způsobem je namáčet spodní část marokánek do kastrůlku s rozehřátou polevou. Dejte si pozor, ať si nespálíte prsty.
- Rozehřátou čokoládovou polevu můžete na spodní část marokánek také namazat příborovým nožem (kulatým). Zamezíte tím popálení prstů a na závěr můžete do čokoládové polevy udělat příborovou vidličkou několik vlnek, aby bylo cukroví lahodící oku.
- Nejjednodušším způsobem je rozložit marokánky na špejle, které položíme na plech a za pomocí lžíce pocákat jednotlivé kousky čokoládovou polevou.
Znáte i jiný způsob, jak co nejsnadněji ozdobit marokánky? Pokud ano, budeme rádi, když se o své tipy s námi podělíte do komentáře pod článkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře