Jak pasírovat luštěniny nebo zeleninu na omáčku? Máme to mnohem snazší než naše babičky
Správná omáčka musí být jemná, lahodná, bez hrudek či cucků, které v ní nemají co dělat. Jenže jak takové omáčky dosáhnout? Dnešní hospodyňky to mají velmi jednoduché a získat hladkou omáčku, to zvládnou raz dva.
Podle starších kuchařek je součástí mnoha receptů pasírování přes síto. Pasírovat lze různou zeleninu např. mrkev, kořenovou petržel a celer na svíčkovou omáčku, nebo třeba luštěniny na polévku. Jenže i když v některých situacích pasírování má smysl, často si tuto práci a mytí zbytečného nádobí můžeme ušetřit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit pasírování
Místo zdlouhavého pasírování zeleninu jednoduše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je to záležitost chvilky, a co týče nádobí, tak pak stačí umýt nástavec k tyčovému mixéru. A kdy se opravdu hodí pasírování přes síto? Pasírovat můžeme třeba vařená rajčata, která potřebujeme zbavit kousků slupek.
Podle následujícího video-receptu můžete uvařit výbornou svíčkovou omáčku. Kořenovou zeleninu na tuto omáčku jednoduše rozmixujete tyčovým mixérem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře