Jak používat cukrářský sáček s ozdobně tvarovanou špičkou
Jedním ze způsobů zdobení dortů a zákusků je nastříkání krému z cukrářského sáčku přes ozdobnou špičku. Špičky mají různá zakončení, která určují tvar krémové dekorace nebo možnost plnění dutých tvarů libovolnými náplněmi.
Cukrářské sáčky se vyrábí z potravinářského plastu nebo ze silikonu. Jsou opakovaně použitelné a ozdobné špičky se do nich dají lehce vložit i vyjmout. Nejpoužívanější špičkou je zubatá různých velikostí, kterou se dají vytvořit ozdobné růžičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sáček se zdobičkou používat
Pokud není v sáčku otvor na vložení špičky, musíme roh odstřihnout:
- Vzniklým otvorem prostrčíme špičku tak, aby v sáčku pevně držela. Sáček naplníme krémem, stáhneme ho dolů ke špičce a konec sáčku zamotáme nebo zajistíme gumičkou, aby nám obsah nevytékal.
- Dalším způsobem plnění je vložení sáčku do vysoké nádoby (například od tyčového mixéru). Kraje sáčku ohneme přes nádobu ven, naplníme ho krémem a zajistíme smotáním nebo gumičkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na sáček tlačíme jednou rukou a druhou přidržujeme zdobičku v poloze, kterou potřebujeme. Vytváříme ozdoby nejen z krému, ale i z bílkové polevy na perníčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře