Jak připravit mraženou rybu? Hlavně nic neuspěchat a vybrat kvalitní maso
Podle známého pravidla máme jíst ryby alespoň dvakrát do týdne. Ale u nás nejsou čerstvé ryby k dostání po celý rok, proto musíme občas sáhnout i po rybě mražené. Nezoufejte, i na mražené rybě si pochutnáte.
Rybí maso patří do zdravého stravování a výběr máme poměrně široký. Můžeme koupit ryby sladkovodní nebo jsou k nám dováženy také ryby mořské. Na pultech obchodu objevíte ryby chlazené i mražené. Při dobré úpravě si pochutnáte pokaždé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nákup a rozmražení ryby není žádná věda
Než se pustíte do vaření, nejprve si opatřete chutnou rybu a nechte ji správně rozmrazit.
- Důležité je vybrat kvalitní rybí maso. To nejlépe poznáte tak, že u mořských ryb na obalu naleznete zkratku FAS, která znamená zamraženo na moři. Takovou rybu si v klidu můžete koupit a bude jistě kvalitní.
- Kvalitu kupované mražené ryby prozkoumejte i běžným okem. Balení s rybím masem by nemělo obsahovat vyschlé kousky masa, velké množství ledových krystalků pod obalem a samozřejmě by neměl být poničený obal.
- Při rozmrazování je důležité nic neuspěchat. Rybí maso vyjměte z mrazničky nejlépe den předem, vybalte ho z obalu a nechte na talíři pozvolna rozmrazit v lednici.
Rybí maso má rádo rychlou tepelnou úpravu, pak chutná nejlépe. Vyzkoušet si můžete například videorecept na chutný steak z lososa, který je připraven v alobalu. Výtečně chutná s brambory a jogurtovým dipem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Ryby na grilu: Máme pro vás 3 rady, jak poznat kvalitní mraženou rybu vhodnou ke grilování
Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře