Jak silné má být těsto na linecké cukroví nebo na linecké sušenky
Linecké těsto se skládá z hladké mouky, másla, cukru a žloutků. Patří mezi nejoblíbenější těsta, protože se z něj dá připravit nespočet různých tvarů cukroví. Při rozvalování, vykrajování a pečení je síla těsta důležitá - jen tak dosáhneme kýženého výsledku.
Těsto na cukroví, které má nejširší možnosti využití - přesně to je linecké. Základem kvalitního těsta je stejná teplota všech surovin. Důležité je zpracování bez zbytečného zahřívání, co nejméně podsypávat moukou a péct jen dorůžova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak silné má být těsto na linecké cukroví
Těsto musíme nechat odležet v chladu, pak půjde dobře rozválet:
- Na slepované tvary má být těsto na sílu stébla - což jsou 3 mm.
- Na tvary bez slepování (sušenky) je zapotřebí tloušťka těsta 5 mm.
Jak uhlídat tloušťku těsta při válení
Abychom měli těsto všude stejně silné, položíme na kraje těsta špejle, válečkem po nich přejíždíme a jen mírně přitlačujeme. V současnosti můžeme koupit váleček s nástavci, kde si sílu těsta zvolíme na stupnici. Nestejně silný plát těsta způsobí, že tvary budou mít různý stupeň upečení, to znamená i barvy.
Jak na přípravu lineckého cukroví, to vám poradí náš videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Linecké těsto na cukroví pro začátečníky: Víte, co znamená pravidlo 3-2-1?
Komentáře