Jak udělat z aquafaby čokoládovou pěnu? Jednoduchý videonávod vám poradí
Pokud máte rádi moderní způsob vaření, pak vám jistě neunikla takzvaná aquafaba, která se dá vyšlehat stejně jako bílek, a tak se využívá především k veganskému pečení a vaření. Pokud ji chcete vyzkoušet, s čokoládovou pěnou z aquafaby rozhodně nešlápnete vedle.
Aquafaba je nálev z cizrny (případně i jiných luštěnin), který v současné době představuje velmi moderní surovinu. Aquafaba je zajímavá zejména díky své schopnosti vytvářet pěnu - má vlastnosti podobné vaječnému bílku, díky čemuž skvěle slouží jako náhrada bílků ve veganském vaření a pečení. V našem případě si z ní však připravíme vynikající čokoládovou pěnu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou pěnu z aquafaby?
Lahodnou čokoládovou pěnu z aquafaby si naprosto zamilujete.
- Připravíme si plechovku cizrny a nálev z ní přecedíme.
- Vodu z cizrny následně šleháme asi 20-30 minut.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu a přidáme do aquafaby.
- Zlehka promícháme, dáme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
Kde všude se dá využít aquafaba?
Aquafaba se dá využít všude tam, kam patří ušlehaný sníh z bílků, to znamená například do laskonek, pusinek, bílkové polevy a spousty dalších moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Jak připravit z rajské omáčky polévku? Stačí ji lehce naředit a poté dochutit
Komentáře