Jak upravit kopřivy do nádivky? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Čerstvé kopřivy žahají, což není pro pokožku příjemné. Abychom je mohli použít do velikonoční nádivky, nemusíme provádět žádná kouzla. Nasbíráme a upravíme je k použití velmi jednoduše.
Kopřivy sbíráme na čistých lokalitách. Vršky rostlin stříháme nůžkami a pokožku nám ochrání rukavice. Doma otrháme jen listy nebo použijeme celé vršky mladých rostlin. K přípravě pokrmů máme více možností. Kopřivami do nádivky nešetříme, jsou velmi zdravé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upravit kopřivy do nádivky
Jeden způsob je nejrychlejší:
- Kopřivy propláchneme na nekovovém sítu.
- Přelijeme horkou vodou a necháme okapat.
- Pokrájíme na kousky, aby se lépe rozmístily v těstě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Zbavit kopřivy žahavosti pro jejich další zpracování můžeme snadno třemi způsoby
Lilek nebo baklažán: Máme pro vás vydatnou dávku inspirace, jak tuto chutnou zeleninu zpracovat v kuchyni
Komentáře