Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Špenát je populární nejen jako jarní, ale i celoročně snadno dostupná zelenina. Na jaře i na podzim ho můžeme sklízet z vlastní zahrady, a v průběhu celého roku špenát běžně koupíme, ať už jako mražený, nebo ve formě čerstvých listů. A další výhoda této listové zeleniny? Špenát je velmi levný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit špenát před vařením
Jak uvařit výborný špenát
Na vaření podle našeho receptu potřebujeme mražený špenátový protlak, mléko, několik stroužků česneku. Dále olej, cibuli, hladkou mouku, a na dochucení sůl a mletý pepř.
- Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a na oleji ji osmahneme dosklovita.
- Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
- Mícháme a přilijeme mléko, znovu dobře promícháme, aby nevznikaly hrudky.
- Dále přidáme špenát (mražený nebo čerstvý, který jsme spařili).
- Za stálého míchání přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Vaříme cca 20 minut při pozvolném varu.
- Občas promícháme. A protože špenát rád "prská", raději hrnec přikryjeme pokličkou, abychom neměli po vaření zbytečnou práci s čištěním sporáku.
- Ke konci vaření ještě přidáme utřený česnek.
- Podáváme s bramborami a vařenými vajíčky, nebo tak, jak jsme zvyklí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Jak připravit špenát? S těmito výtečnými recepty si na něm určitě pochutnáte
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Komentáře