Bylinkové máslo je mimořádně lahodné. Snadno je připravíte podle videonávodu
Lahodné bylinkové máslo krásně voní po bylinkách, jemně se roztírá a chutná prostě báječně. Skvěle se hodí na zapékání, na maso, do pomazánek nebo třeba jen tak na čerstvé pečivo. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak si takové máslo připravit jednoduše a pohodlně i doma.
Už nemusíte kupovat drahé bylinkové máslo v obchodě, protože si ho můžete připravit jednoduše a snadno i doma. K jeho přípravě vám postačí směs bylinek, česnek a máslo, které se nechá změknout na pokojovou teplotu. Hotové bylinkové máslo skvěle dochutí maso, pomazánky, tousty, bagety nebo třeba čerstvý krajíc chleba, který dovede k dokonalosti.
Mohlo by vás zajímat
Návod na přípravu bylinkového másla
Na přípravu domácího bylinkového másla budete potřebovat změklou kostku másla, čerstvé bylinky a česnek.
- Změklé máslo dejte do misky a vyšlehejte metličkou.
- Nasekejte bylinky podle chuti, např. pažitku, petržel, medvědí česnek.
- Oloupejte česnek a prolisujte ho.
- Připravené bylinky a česnek přidejte do vyšlehaného másla, osolte a opepřete.
- Na vále si rozložte potravinovou fólii a dejte na ni připravené máslo.
- Zabalte, dejte do alobalu a uložte do lednice.
Jak si rádi vychutnáte tohle skvělé máslo? Preferujete jeho použití na dochucení masa nebo ho máte nejraději jen tak s pečivem? Máme pro vás pár rad a tipů, jak se dá skvěle využít.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 2 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bylinkové máslo z čerstvých natí a třeného česneku: Jak ho připravit a na co se hodí
9 tipů k využití potravinářské fólie: V kuchyni je nepostradatelným pomocníkem
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
Komentáře