Jak rychle zchladit vývar? Ve studené vodě, na ledu i na sněhu, v chladném sklepě nebo v ledničce
Vývar musíme rychle zchladit, jestliže ho chceme uchovat do zásoby. Pomalé chladnutí může v létě způsobit zkysnutí polévky nebo částečnou ztrátu jeho chuti. Pokud vývar necháme chladnout příliš dlouho, není vhodné ho pak dále uchovávat nebo mrazit.
Mohlo by vás zajímat
Vývar můžeme zchladit několika způsoby
Rozhodujeme se podle toho, jestli je léto nebo zima.
- Hrnec s vývarem postavíme do větší nádoby se studenou vodou, kterou několikrát dolijeme, aby byla stále chladná.
- Hrnec s polévkou obsypeme ledem (pokud vlastníme výrobník ledu) nebo pokud máme zásoby ledu v mrazničce.
- V zimě postavíme zakrytý hrnec jednoduše do sněhu a několikrát k němu sníh přihrneme.
- V létě necháme vývar chladnout ve sklepě, v komoře nebo v koupelně na dlaždičkách.
- Částečně vystydlý masový vývar můžeme uložit do ledničky, kde ho necháme přes noc.
Nejlepší a nejsilnější polévky jsou z hovězího masa a z kuřecího masa. Víte, jak uvařit kuřecí vývar? Pomůže vám naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře