Kdy je ten správný čas na zahuštění guláše? Poradíme, kdy a čím guláš zahustit
Guláš je vděčným jídlem, do kterého zužitkujeme ty části masa, které potřebují delší tepelné zpracování, aby dostatečně změkly. Klihovaté části masa dodají guláši neodolatelné aroma i chuť. Občas je ale třeba guláš i zahustit a my víme kdy a jak.
Kdy je ta vhodná doba? To záleží na tom, jakým způsobem budete guláš zahušťovat. Může se ale stát, že pokud jste v začátku použili velké množství cibule, která se časem rozvařila, nebude dodatečné zahuštění potřeba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy zahustit guláš
Zahušťovat můžeme chlebem, jíškou nebo syrovou bramborou.
- Pokud plánujeme zahustit guláš bramborou, syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle a dáme do guláše. Je nutné počítat s tím, že se brambora musí ještě nějakou dobu povařit.
- Pokud budeme zahušťovat jíškou nebo záklechtkou, přidáme ji, až když je guláš hotový. Mouku je třeba v guláši povařit, aby z něj nebyla cítit.
- Zvolíme–li tvrdý chléb, nastrouháme ho na malé drobečky, které zavaříme do guláše když je hotový. Chleba používáme do hovězího nebo zvěřinového guláše, kam se chuťově nejlépe hodí.
Protože zvěřina je zdravé a dietní maso, přidáváme na závěr videorecept na jelení guláš. Maso z jelena ale můžete nahradit i jiným druhem masa a uvařit rodině chutný oběd.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře