Jaké jsou nejlepší náplně do tradičních frgálů? Možností je hned několik
Frgál je druh sladkého pečiva tradičně vyráběný na Valašsku, typický svým větším průměrem. Připravuje se z kynutého těsta, plní se oblíbenou náplní a sype sladkou drobenkou. Máme pro vás tipy na nejoblíbenější náplně do frgálů.
Tenoučké kynuté těsto a spousta voňavé náplně, to je typický valašský frgál, který se peče o velikosti až 30 cm v průměru. Příprava kynutého těsta není vůbec složitá a frgály můžeme plnit náplněmi z máku, tvarohu, povidel či různého ovoce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Klasické náplně na frgály
Mezi nejznámější náplně, které na frgály dáváme, patří jednoznačně ty z tvarohu, dále z máku, povidel nebo také z namletých ořechů. Povrch frgálů sypeme tradiční drobenkou, připravenou z hladké mouky, másla a cukru.
Ovocné náplně na frgály
Frgály také plníme náplněmi z ovoce či domácí marmeládou. Nejoblíbenější jsou hruškové a jablečné náplně, ale využít můžeme jakékoli oblíbené ovoce. Na frgály je třeba myslet už v létě, když ovoce sklízíme, a připravit si na celý rok dostatečné zásoby vhodných marmelád, povidlí nebo sušeného ovoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Komentáře