Připravte si plněný snídaňový croissant: Ukážeme vám jednoduchý videopostup
Kdo by neměl rád lahodný a křehký croissant? Původem pochází z Francie a vyrábí se z plundrového kynutého těsta, které se překládá s máslem. Připravte si rychlou snídani a naplňte si lahodný croissant podle našeho videoreceptu.
Název croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto se tvaruje do zahnutého tvaru. Máslové těsto se několikrát překládá a válí, aby získalo svoji křehkost a plátkovou konzistenci. Máme pro vás skvělý tip, jak si toto křehké a lahodné pečivo naplnit a vyrobit z něj dokonalou snídani.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduchý návod na plněný croissant
Vyzkoušejte to spolu s námi:
- Na pánvi osmažíme slaninu z obou dvou stran.
- Ze dvou vajec připravíme na pánvi míchaná vajíčka, která osolíme a opepříme.
- Hotová míchaná vajíčka posypeme sýrem.
- Rozpustíme kousek másla a opečeme na něm croissanty dozlatova.
- Na spodní croissant naneseme dresink, přidáme vejce a slaninu.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo a zakápneme dresinkem.
- Dáme druhou půlku croissantu a máme hotovo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 20 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Místo klasicky smažených řízků můžete připravit zdravější řízky přírodní. Jak na ně?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře