Vyzkoušejte 7 nejlepších receptů z dýně hokkaido. S podzimní královnou se skvěle pracuje a jídla z ní výborně chutnají
S končícím létem přichází období dýní. Krásně vybarvené dýně hokkaido nás oslní malým množstvím kalorií, ale naopak velkým množstvím betakarotenu, vitamínu C, draslíku a hlavně příjemnou chutí.
1. místo
Gratinovaná dýně s bramborami je chutné a lákavé jídlo. Dýni, brambory a cibuli nakrájíme na tenké plátky, které narovnáme do zapékací mísy, zalijeme smetanou, posypeme kořením a dáme péct. Těsně před dopečením posypeme sýrem a v troubě necháme zezlátnout.
2. místo
Toto jednoduché a rychlé jídlo z dýně a kuskusu připravíme tak, že dýni nakrájíme na plátky, rozložíme na plech a zakápnuté olivovým olejem pečeme doměkka. Mezitím si připravíme kuskus ze zeleninového vývaru. Polovinu upečených dýní nakrájíme na kostky a vmícháme do hotového kuskusu. Na talíř servírujeme kuskusovo-dýňovou směs, obložíme zbylými plátky dýně a ochutíme chilli omáčkou.
3. místo
Dýňová polévka je rychlá a velmi chutná. Dýni nakrájíme na kostičky, vhodíme do vroucího vývaru a vaříme do změknutí. Přidáme prolisovaný česnek a umixujeme tyčovým mixérem dohladka. Poté už jen dochutíme kořením a solí. Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou a máme hotovo.
4. místo
Jedná se o méně obvyklý recept z dýně, který může ozvláštnit náš podzimní jídelníček. Dýni nakrájíme na měsíce a poté je obalujeme v trojobale, který je obohacený o strouhaný sýr. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a zprudka pečeme v troubě.
5. místo
Očištěné a nakrájené brambory s dýni zalijeme marinádou z olivového oleje, česneku, soli, pepře a bylinek. Rozprostřeme na plech a pečeme doměkka.
6. místo
Na křupavé placičky si připravíme směs z nastrouhané dýně, vajíčka, mléka, solamylu, mouky, bylinek a soli. Směs dáváme lžící do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme jako přílohu k masu, jen tak či s různými dipy.
7. místo
Na tuto lákavou pomazánku si nejprve upečeme dýni, papriku a česnek v troubě. Vychladlé ingredience rozmixujeme a přidáme k nim žervé a strouhaný eidam. Dle potřeby ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Podáváme s pečivem.
Na dýni hokkaido si určitě pochutnáme. Jaké další druhy dýní můžeme sklízet na zahradě a jak se v nich vyznat vám poradí náš další článek. Nechte se inspirovat i naším názorným videem na zpracování dýně hokkaido:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře
1. 11. 2022 13:18