Nakládání - vytvářejte zásoby mnoha chutí, vůní i barev
Svou úrodu nakládá a zavařuje snad každý zahradník a zahrádkář. A to ne jen proto, aby ji uchoval na horší časy. Nakládání má totiž velké množství různých variací, které nakládanou potravinu doplní bezpočtem zajímavých příchutí. Výrazná chuť bylinek, láků i některých alkoholových nálevů může vytvořit skutečně delikátní výsledek.
Nakládá se ve slaném, octovém, olejovém nebo alkoholovém nálevu. Nakládat můžete zeleninu, ovoce, houby i maso. Avšak ne pro každou potravinu se hodí každý ze čtyřech základních typů nálevu, takže pokud začínáte, nechte si poradit od zkušenějších. S rozvahou ve své spíži vytvářejte barevnou zásobu sklenic, jejichž obash bude nejen chutnat, ale bude vám také připomínat radost z vašich zahrádkářských úspěchů nebo klid a pohodu vašich houbařských toulek lesem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí jitrnice? Zvládnete je klidně i v paneláku a bez prasátka běhajícího po dvorku
Plněná kuřecí prsa s pepřovou omáčkou jsou úžasně šťavnatá. Důležitý je správný výběr pepře a pikantní chuť dodá i klobása
Snadné recepty pro dětské kuchaře: Potěšte na Den matek tu svou nějakou dobrotou