Nejrychlejší recepty: Vynikající losos z trouby hotový za 5 minut
22. 2. 2021 Vaření
Lososa mívají rádi i zapřisáhlí odmítači ryb. Jeho plná chuť a šťavnaté maso bez kostí už přesvědčilo nejednoho strávníka vzít šupináče na milost. Losos obsahuje zdravé tuky a je vynikající součástí každé diety. Nejlepší je totiž jen tak upečený a zlehka dochucený bylinkami. Jeho příprava navíc zabere pouze 5 minut - když víte, jak na to...
Rychlý losos s česnekovou gremolatou
Co budeme potřebovat:
- filety z lososa (s kůží, počet podle počtu porcí)
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- alobal
Na gremolatu:
- čerstvou petrželovou nať
- 2 stroužky česneku
- citronovou kůru
Mohlo by vás zajímat
Postup: Předehřejeme troubu na 220°C a pekáč nebo plech vyložíme alobalem. Filety z lososa omyjeme a osušíme utěrkou. Maso pokapeme olivovým olejem, opepřímě a jemně osolíme. Olej a koření rukama do masa vmasírujeme a filety pak kůží napřed naskládáme na plech. Filety o standardní tloušťce 1,5 cm se při dané teplotě pečou 4 až 6 minut. Pro jistotu; maso lososa je hotové, když jde po zapíchnutí vidličky dobře oddělit a má bledě růžovou barvu.
Mohlo by vás zajímat
Už jen takto upečený losos je vynikající, ale můžeme ho vylepšit třeba čerstvými bylinkami nebo italskou gremolatou. Tu připravíme tak, že smícháme nasekanou petržel s utřeným česnekem a trochou citronové kůry. Porci gremolaty přidáme na talíř s lososem a strávníci si pak s její pomocí dochucují jednotlivá sousta.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná