Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!
15. 5. 2022 Historie a zajímavosti
Zakladatel a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg je známý tím, že si vždy dává extrémní novoroční předsevzetí. Před několika lety se například rozhodl, že bude jíst pouze maso ze zvířat, která sám zabil, nebo se stane vegetariánem.
Rychle, jednoduše, ale ne vždy zdravě
Dnes už své stravovací návyky trochu změnil. Především však Zuckerberg přiznává, že zapomíná jíst. „Stává se vám někdy, že jste tak nadšeni tím, na čem pracujete, že zapomínáte jíst jídlo?“ napsal ve svém statusu na Facebooku (kde jinde také, že?). Mark Zuckerberg, muž s majetkem v hodnotě 104 miliard dolarů, je zakladatelem společnosti Facebook a jedním z nejbohatších lidí na světě. Zatímco mnozí jiní v této pozici extrémního bohatství by angažovali ty nejlepší kuchaře, aby vytvořili tu nejlepší kuchyni, jakou si lze za peníze koupit, Zuckerberg se rozhodl jít úplně jinou cestou, pokud jde o jídlo, které jí.
Mohlo by vás zajímat
Konzumuje v podstatě cokoli – pokud je to rychlé a snadné. Stejně jako každý den obléká stejný outfit, tak i k snídani přistupuje bez přemýšlení. Neztrácí čas přípravou ani rozhodováním a jednoduše si dá to, co má při ruce, a pak se pustí do práce. Možná to vždy není vždy zdravé. Na internetu třeba kolovalo video, kde chroupe suchý toust. Pokud jde o jeho pitný režim, ví se o něm, že nepohrdne pivem. Zato kávu nepije vůbec, protože podle vlastních slov nemá rád kofein. Nic mu tedy neříkají ani v Americe tolik oblíbení kolové nápoje.
Mohlo by vás zajímat
To není pro slabé povahy!
Zhruba před deseti lety se rozhodl, že bude jíst jen maso ze zvířat z domácího chovu a že si zvířata dokonce i sám zabije. Jednou pozval na večeři generálního ředitele Twitteru Jacka Dorseyho. Zuckerberg příteli naservíroval studený nářez z pečené kozy. Nezapomněl se pochlubit, že ji sám usmrtil „laserovou pistolí“ a pak nožem. Dorsey viděl venku pobíhat dalších šest koz, jeden kozel měl jméno Bitcoin, a podle jeho slov ho přešla na maso chuť a raději si dal jen salát! Ovšem vy u salátu zůstat nemusíte.
Jehněčí pečeně à la Mark Zuckerberg
Maso z kozy se podobá skopovému a stejně jako skopové má svůj typický – a pro někoho i nepříjemný – zápach. Proto je rozhodně vhodnější připravit si pečeni raději z mladého jehněčího, které není ještě tolik cítit, je jemnější, a připravuje se kratší dobu. A co budete potřebovat?
- 1 kg jehněčí kýty
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
na dokončení
- 10 stroužků česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
A jak na to? Maso dejte do většího hrnce nebo kastrolu a zalijte vodou, aby bylo celé potopené. Přidejte bobkové listy, nové koření, celý pepř, cibuli, česnek, sůl vařte asi 1 ½ hodiny doměkka. Vyndejte maso z kastrolu a nechte ho zchladit. Mezitím v misce smíchejte rozetřené stroužky česneku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl. Vzniklou pastu ze všech stran naneste na maso. Zabalte do alobalu a dejte do ledničky. Druhý den maso nakrájejte na tenké plátky. Podávejte buď studené s chlebem či pečivem a s hořčicí a různými dipy a se zeleninovým salátem. Maso můžete také ohřát a servírovat s opékanými brambory.
Zdroje informací:
dailystar.co.uk: Mark Zuckerberg used to eat cold goat meat, now skips meals
therichest.com: 8 Billionaires That Have Some Very Strange Eating Habits
thepoke.co.uk: Zuckerberg eating dry toast just like what a ordinary human being who isn’t a robot would do
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary Billa Gatese: Miliardář nesnídá, ale zato miluje hamburgery, mléčný shake a dietní colu!
Delikatesa ze zbytků: Jak na nejlepší jacket potatoes neboli pečené brambory?
Elvis Presley: Slavný zpěvák miloval banánový pudink i smažené kuře. Známe recept na jeho oblíbený koláč!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé večeře od polévek a toustů až po saláty a pomazánky
Dijonská hořčice: Dochucovadlo, které zbožňoval už francouzský král Ludvík XI. a básnil o něm i Shakespeare!
Sezóna kůzlečího masa je tady! Připravte je na Velikonoce s nádivkou nebo na zelenině podle těchto receptů