Nejlepší čas začít být FIT
28. 1. 2014 Životní styl
Začátek roku je vždy nejlepší čas pro změny všeho druhu. Už víte, že jste to, co jíte. Strava totiž ovlivňuje nejen vnější vzhled, ale také psychiku. Vzpomeňte si na nedávné vánoční svátky a oslavy Nového roku. Byl to krásný čas hojnosti, dopřávání si všech dobrot, na které jste měli chuť. To je v pořádku. Jsou to také svátky časově omezené… Ale zamyslete se, jak jste se cítili…nechtělo se vám nic dělat, tělo bylo ztěžklé a ztuhlé, žaludek přeplněný. Proto je vhodné naskočit do normálního, střídmého režimu. Uvidíte, že se budete cítit opět fit. Abyste věděli jak na to, nabízíme několik tipů na výborné a lehké svačinky, které lehce zvládnete připravit, a jejichž chutí budete jistě ohromené. Předsevzetí číslo jedna je tedy splněno :-) Je čas být FIT.
Začátek roku je vždy nejlepší čas pro změny všeho druhu. Už víte, že jste to, co jíte. Strava totiž ovlivňuje nejen vnější vzhled, ale také psychiku. Vzpomeňte si na nedávné vánoční svátky a oslavy Nového roku. Byl to krásný čas hojnosti, dopřávání si všech dobrot, na které jste měli chuť. To je v pořádku. Jsou to také svátky časově omezené… Ale zamyslete se, jak jste se cítili…nechtělo se vám nic dělat, tělo bylo ztěžklé a ztuhlé, žaludek přeplněný. Proto je vhodné naskočit do normálního, střídmého režimu. Uvidíte, že se budete cítit opět fit. Abyste věděli jak na to, nabízíme několik tipů na výborné a lehké svačinky, které lehce zvládnete připravit, a jejichž chutí budete jistě ohromené. Předsevzetí číslo jedna je tedy splněno :-) Je čas být FIT.
Nepropásněte soutěž o zajímavé ceny na www.penam.cz!
Překvapení z mrkve a sýra
Budeme potřebovat:
Pochoutkový celozrnný chléb z řady Fit den, značky Penam
30 g eidamu
100 g mrkve
vařené vejce
50 g bílého jogurtu
citronová šťáva
sůl, pepř
petrželka
Postup:
Sýr a mrkev nastrouháme najemno. Vařené vejce nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme a zakápneme citronem, osolíme, opepříme. Nakonec přidáme jogurt a lehce promícháme. Hotovou směs namažeme na chléb. Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Zdravá řepová bomba
Budeme potřebovat:
Kornový chléb z řady Fit den, značky Penam
100 g červené řepy
100 g celeru
1 cibule
200 g lučiny
sůl, pepř
Postup:
Čerstvou červenou řepu a v horké vodě spařený celer nastrouháme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme s lučinou. Osolíme, opepříme. Pomazánku mažeme na plátky Kornového chleba.
Brokolicová pochoutka
Budeme potřebovat:
Šestizrnný chléb z řady Fit den, značky Penam
8 růžiček brokolice
100 g bílého jogurtu
80 g přírodního sýru
2 stroužky česneku
bylinková sůl
Postup:
Brokolici uvaříme v páře, necháme vychladnout a najemno nakrájíme. Smícháme s prolisovaným česnekem, bílým jogurtem a nastrouhaným přírodním sýrem. Dochutíme dle potřeby bylinkovou solí. Připravenou pomazánku naneseme na plátky Šestizrnného chleba.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Japonské sushi a hry: Co jedí sportovci v Tokiu na letošní olympiádě a co naopak jíst nesmějí?
Největší sportovní událost roku, olympijské hry v… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Tlusté japonské nudle udon: Skvěle nasáknou chuť vývaru nebo omáčky, ale nepsaným zákonem je, že je musíme srkat
V asijské kuchyni se nepoužívají pouze rýžové… Číst více
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Asijské nudle se vyrábějí z různých druhů surovin a mouky. Každý druh má jiné vlastnosti a jinak se vaří. V asijské kuchyni je velmi důležitá… Číst více
Den smažených krevet
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu.… Číst více
Zázrak jménem miso pasta: Japonci jí vděčí za dlouhověkost i za pátou chuť umami
Neobešla by se bez ní polévka miso, která její… Číst více
Pokrmy z asijských bister snadno připravíte i doma. Vyzkoušejte třeba kousky masa nebo zeleniny v tempuře
Odkud je tempura Její historie je zajímavá. Wikipedie uvádí, že tempura pochází z portugalského regionu Alentejo, odkud ji v 16. století přivezli… Číst více
Znáte japonské pohankové „špagety“ soba? Zkuste si je připravit podle našeho receptu!
Špagetám se podobají, jsou ale placatější a mají… Číst více
10 nejpopulárnějších jídel na světě: Jak na ty nejlepší špagety, domácí burger i dokonalou pizzu?
Jsou jídla, která neznají hranice. Napříč všemi… Číst více
Zelenina schovaná do křupavého těstíčka: Tempura vyžaduje ledové těsto a rychlé smažení, pak je výsledek fantastický
Smažení určitě nepatří mezi zdravé úpravy jídla… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Fazolové brownies a jiné dobroty z fazolí: Chutnají úžasně a dají se připravit bez lepku
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře