Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, freepik/koláž Toprecepty

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?

Grilovací talent nemá každý

Před sebou máme několik měsíců s příjemným počasím, tedy i několik měsíců posezení u venkovního grilu. A oblíbenost grilování u nás stále stoupá. Češi se v přípravě pokrmů na grilu vyžívají, čemuž jdou naproti i řeznictví nebo supermarkety, které nabízejí maso naložené v marinádě a různé grilovací klobásky.

Ani to však většinou nepomůže ugrilovat šťavnatý kousek těm, co moc talentu k této disciplíně nemají.

Některá znamení zvěrokruhu proto držte od grilu raději dál nebo je nechte dělat jen jednodušší pokrmy.

Beran (21. března – 19. dubna): Nejraději poučují

Temperamentní, ale zároveň trochu líní Berani jsou mistry v poučování. Myslí si, že všechno umí nejlépe a že všemu rozumějí. Když se začnou motat kolem grilování, můžete čekat problémy.

Co tedy s nimi? Nechte je, ať radí, kývejte a dělejte si všechno dál podle sebe. A pokud budou trvat na tom, že sami připraví večeři, nejjednodušší bude grilovaná vinná klobása. Do marinády ji ale pro jistotu naložte sami.

Lev (23. července – 22. srpna): Své nedostatky nepřipustí

Lvi jsou rození vůdci, proto je mezi nimi tolik generálů, panovníků i manažerů. Jsou sebestřední a nepřipustí, že by snad udělali nějakou chybu. Mají strach, aby nespadli do průměru. Bojí se i ztráty oblíbenosti.

Protože žádnou vlastní nedokonalost nepřipustí, s jistou dávkou dramatičnosti se postaví ke grilu. Pokud je včas nezastavíte, nastane pohroma v podobě spáleného a přesoleného masa. Jediným řešením je vnutit jim něco jednoduššího. Například je přesvědčit, že grilované brambory od nich jsou prostě nejlepší. Pořád je ale sledujte, aby něco nezkazili.

Váhy (23. září – 22. října): Milují společnost

Ve společnosti jsou jako doma, proto Váhy nevynechají žádné pozvání na grilovačku. Na prvním místě jim jde o příjemné posezení s přáteli než o jídlo. To ale neznamená, že nebudou mít snahu se zapojit do práce.

Rozhodně jim nesvěřujte maso. Buď bude nedopečené nebo naopak připálené. Využijte jejich lásky ke sladkému a nechte je připravit moučník v podobě grilovaného ovoce podávaného s kopečkem zmrzliny.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Rádi se chlubí

Milovníci dálek a dlouhých cest mají potřebu být stále „in“. Když je v módě grilování, Střelci grilují, i když jim to zase až tak nejde. Chtějí se ale pochlubit gurmánskými zážitky z cest, tak se pokoušejí předložit cizokrajné dobroty.

Přesvědčte je, aby dali na gril něco pálivého, například kuřecí křídla a paličky s kořením piri piri, a nabídněte se jako pomocníci, ať to máte pod kontrolou.

Ryby (19. února – 20. března): Touží se předvést

Rybám je blízký svět fantazie, jsou nesmírně tvůrčí a srší spoustou nápadů. Grilování milují hlavně proto, že ve společnosti mnoha lidí vidí šanci se trochu předvádět. 

Nejlepší bude Rybu poprosit, aby obložila hamburgery v housce. Tuhle grilovací koncovku udělá s radostí a ostatní hosté určitě ocení, jak se jí to povedlo.

U ostatních znamení horoskopu to tak horké nebude, ale na druhé straně platí, že vždy záleží i na aktuálním postavení hvězd a naladění účastníků grilovačky. Třeba vás ještě některá znamení překvapí i v dobrém a dočkáte se fantastických grilovaných pokrmů od těch, u kterých byste to nečekali! 

Náš tip: Grilovaná zelenina podle našeho video receptu se hodí k mnoha pokrmům.

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotheme.com: Zodiacal Barbecues for the 12 Signs

bustle.com: Each Zodiac Sign Has A Barbecue Food That Is *So* Them — Here's Yours

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli