Den bonboniéry
Národní den
Už maminka filmového Forresta Gumpa říkala: “Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš”. Ano, možná proto je tato čokoládová sladkost, která slaví svůj den 28. prosince, po celém světě tak oblíbená. V jedné krabičce potkáte tolik různých chutí a druhů čokoládových bonbonů!
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme menší či větší krabičku, dózu nebo nádobku z různých materiálů, která je naplněná čokoládovými bonbony. Buď jednodruhovými nebo kombinací tvarů bonbonů, jejich chutí i náplní.
Jakou bonboniéru vybrat
Samozřejmě můžeme koupit bonboniéru levnější, ale protože ji dáváme k výjimečným příležitostem, opravdu se vyplatí sáhnout po bonboniéře dražší, z kvalitních surovin. V opravdu kvalitní bonboniéře pak můžete najít takové lahůdky, jako je lískooříškový nugát, bonbon s příchutí irské kávy či slaného karamelu a mnoho dalších zajímavých chutí a vůní. Pokud rádi tvoříte v kuchyni, můžete vyzkoušet udělat nejen domácí čokoládu, ale přímo svoji bonbonieru - a darovat ji někomu blízkému.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bonboniéry?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39