Den domácích polévek
Národní den
Den domácích polévek slavíme každoročně 4. února. Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Na našem webu najdete všechny druhy polévek - od masových vývarů přes krémové až po zeleninové.
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte nandaný masový vývar, luštěninovou, bramborovou, zelnou či úplně jinou polévku. Zachrání nás i v horkých letních dnech, kdy se k osvěžení podávají různé polévkové krémy či studené polévky.
Polévky
Naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a podle všeho měly pravdu. V zimních měsících, kdy teploty klesají i velmi nízko a ze skříně vytáhneme zimní bundy, spoléháme na hutné hřejivé polévky. Ať… Podívejte se na všechny polévky.
Nejoblíbenější recepty na polévky
Jednou z nejznámějších polévek, které si doma vaříme, je česnečka. Té bývají přikládány léčivé účinky. Dokonale dovede napravit v případě, pokud jste to předchozí den přehnali s alkoholem. Vaří se tak nejenom coby jídlo, ale také jako zaručený vyprošťovák. Její příprava není složitá a zvládne ji hravě každý začátečník. Základní recept můžete vylepšit uzeninou, slaninou či vejcem.
Na webu Toprecepty.cz najdete recepty na mnoho domácích polévek. Nejzákladnější polévkou je vývar z masa, obvykle drůbeží nebo hovězí, zvaný také bujón, který může posloužit jako základ dalších polévek. V oblibě jsou také rybí polévky. Poté připravujeme také polévky zahuštěné jíškou nebo jinými přísadami, které se vaří společně s masem. Onou přísadou může být třeba rýže, brambory či luštěniny. Do polévek můžeme přidávat také smetanu, vejce či mléko.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den domácích polévek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 8 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů