Den konzumace zeleniny
Národní den
Den konzumace zeleniny připadá každoročně na 17. června. Tento den slouží jako připomínka toho, jak důležitou roli zelenina hraje v naší stravě. Hlavně pak jakým je přínosem pro naše zdraví.
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Konzumace dostatečného množství zeleniny může pomoci snížit riziko mnoha zdravotních problémů. Kdo chce zahrnout zeleninu do jídelníčku, má spoustu možností. Můžete ji přidávat do salátů, smoothies, polévek, omáček a mnoha dalších jídel.
Jak naložit se zeleninou
Že je zelenina zdravá, jsme už zmínili několikrát. Kromě toho však také chutná a lze si s ní i vyhrát. V oblibě jsou třeba zeleninové špízy, lasagne, ale i pizzy. Rozhodně je z čeho vybírat. Protože existuje mnoho druhů zeleniny, je pravděpodobné, že jste ve svém životě ještě neokusili všechny. Pokud rádi experimentujete, tak můžete zkoušet nové druhy a s nimi spojené nové chutě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den konzumace zeleniny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 51 minutami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 4 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 6 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů