Konzumní chléb - rychlý
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 18,40 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,02 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Drozdi pouzivam susene, takze CL je 5 ml i 5 g.
Prevzato : Kouzlo kuchyne Cech a Moravy aneb dedictvi nasich babicek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2017 14:25
Napriek kontroverzným komentárom som chlieb urobila. A neľutujem, je výborný. Akurát som chlieb potierala vodou v polovici pečenia a po vybratí z rúry. Nič nie je samozrejme mokvavé, vodou sa potiera, nie polieva. Z cesta som pekne vzduch vytlačila a o to lepšie kysnul ďalej. Ale skutočne mi chutí.
21. 1. 2016 16:57
santa: Tak tohle určitě doslova opsané není. Nebo v tiskárně chyběly "hacky a carky".
21. 1. 2016 14:48
santa: Váš recept som pri aktivácii opravovala a nechápem, prečo ste ho teraz napísali znovu v pôvodnom strave a donútili ma to opravovať znova. Ďakujem.
21. 1. 2016 14:29
Presne opsala,dle knihy,ktery jsem uvedla jako zdroj....Zkuste si ji koupit,nebo precist...Pak na kritiky lze reagovat..
16. 1. 2016 15:11
casino. Člověče je to zvláštní, já přišel u nás ve firmě do kuchyně a kuchař dělal knedle. Vyválel a vytahoval to do špiček, ty pak zmáčkl a prasklo to jako když na bublinkové folii zmáčkneš tu kuličku. Ptal jsem se co to dělá a on mně řekl, že vymačkává vzduch. Dělá perfektní knedle a já koukal ve svých 71 letech jak blázen. To jsem nikdy neslyšel a ani neviděl. Tak se nedivíš sám.
16. 1. 2016 09:26
recept je dobrý,peču jako základ chlebových placek,ale je to odfláknutý popis
16. 1. 2016 08:01
santa: opravila ho moderátorka a dalo jí to zabrat
Slanou vodou potírám chléb a nestalo se mi, že bych z něj měla břečku. Že na něj nevyliju kýbl vody, je snad logické
casino: ale když hnětete těsto znova, tak aby se lépe a znova nakynulo ne? Já vím, že autorka se asi nevyjádřila nejpřesněji, ale myslím, že je jasné, že jde o další lepší kynutí.
Slanou vodou potírám chléb a nestalo se mi, že bych z něj měla břečku. Že na něj nevyliju kýbl vody, je snad logické
casino: ale když hnětete těsto znova, tak aby se lépe a znova nakynulo ne? Já vím, že autorka se asi nevyjádřila nejpřesněji, ale myslím, že je jasné, že jde o další lepší kynutí.
16. 1. 2016 00:01
"Po vyzrani vyklopime, prohneteme testo, aby se vytlacil vzduch."
Aby se vytlačil vzduch???
Tak to jsem ještě neslyšel, že kynuté těsto se hněte proto, že aby se vytlačil vzduch...
No, ale já už hůř slyším
Aby se vytlačil vzduch???
Tak to jsem ještě neslyšel, že kynuté těsto se hněte proto, že aby se vytlačil vzduch...
No, ale já už hůř slyším
15. 1. 2016 23:49
Popsala jsem zakladni postup,lze i fantazie,skvarky,osmazena cibule,cesnek,susena rajcata,olivy,zadelane podmaslim,pivem...proste,lze i bez pekarny si udelat chleb...nikdy nepotirat slanou vodou,chleb je brecka,zmokva...
15. 1. 2016 23:02
Mi se zda celkem normální postup, chleba bych podle toho upekla
15. 1. 2016 21:54
V poho,opravila,nelibi...Ja vam ho preci nenutim...Nam chutna a kort na chalupe,kde se pece sporak.??...Z meho detstvi,kamna,na drevo,plotna jak krava a trouba...A kort okraje z domacich nudli,na ne polozit...mnamka...
15. 1. 2016 16:17
Divně popsaný mám lepší recept
15. 1. 2016 16:11
Co je na něm rychlého? Klasický poistup, ne?
A nehezky popsaný postup
A nehezky popsaný postup
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Další recepty
Tématické fráze: rychly chleb rychlý chleba recept na rychlý chleba rychlý recept na chleba rychli chleba konzumni chleb recept rychly chleba recept rychly chleb recept rychlí chléb recept na rychlý chléb recept na konzumní chleb chleba rychli recept na rychlí chleba chléb konzumní chleb konzumni recept konzumní chleba recepty na chalupe recept na chieb konzumni chleba recept rychlí domácí chléb rychlý recept na chléb
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, ocet, sůl, droždí čerstvé, kmín celý, voda,
Konzumní chléb - rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVr
13 názorů