Den vanilkové zmrzliny
Národní den
Vanilková zmrzlina vždy potěší svou lahodnou chutí. Může být podávána samotná, ale také se dokonale hodí k různým dezertům jako je jablečný koláč, čokoládový brownie či může být součástí vanilkového koktejlu. Rozhodně si tuto pochoutku dopřejte 23. července, v Den vanilkové zmrzliny.
Pokud byste dělali průzkum mezi milovníky zmrzliny, jaká je jejich nejoblíbenější příchuť, často byste se dočkali odpovědi, že právě vanilková. A není divu. Tato krémová pochoutka s jemným náznakem exotické vůně se skutečně těší velké oblibě. Ale co dělá vanilkovou zmrzlinu tak populární? Začíná to s prvotřídní vanilkou. Tato koření je považováno za druhé nejdražší na světě, hned po šafránu. Vanilka je velmi pracně získávána z tropických orchideí rodu Vanilla. Proces získávání vanilky je náročný – zahrnuje ruční opylování květů a následné sušení a fermentaci plodů.
Jak na pravou domácí vanilkovou zmrzlinu
Vanilkovou zmrzlinu si můžete vyrobit i doma, je to umění samo o sobě. Jde o kombinaci mléka, smetany, cukru a vanilkových lusků, která je pečlivě zahřívána a míchána, aby vytvořila hladká směs. Poté se vše ochladí a nechá zmrazit. Proces zahrnuje i pravidelné míchání zmrzlinové směsi, aby se zabránilo tvorbě ledových krystalů a zajistila se správná krémová konzistence.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den vanilkové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina