Den želatinových fazolek
Národní den
Jak už název napovídá želatinové fazolky, které mají svůj den 22. dubna, jsou drobné cukrovinky ve tvaru fazolí. Netřeba v tom hledat velkou vědu. Jde o pestrobarevnou pochoutku velikosti malého sousta vyrobenou ze směsi cukru, kukuřičného sirupu a dalších ingrediencí.
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na drobných cukrovinkách ve tvaru fazolí si pochutnávají lidé po celém světě. Díky vysokému obsahu cukru, dokážou dodat rychle energii.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití želé fazolek
Ne nutně musí sloužit jen k přímé konzumaci. Můžeme je také použít třeba jako ozdobu na dorty či cupcaky. Někdo je může mít také jako pomůcku pro učení dětí, konkrétně počítání a barev. Je třeba mít na paměti, že bychom měli jíst tuto pochutinu s mírou a dbát na vyváženou stravu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den želatinových fazolek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů