Pappardelle
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál
Boloňská omáčka je oblíbená omáčka, typická pro italské město Bologna. Základem je maso, dříve… Číst dál
Boršč je druh polévky, která pochází z ruské a ukrajinské kuchyně. Později zdomácněla i v mnoha… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Bouilon je silný masový nebo zeleninový vývar, nejčastěji oba dohromady. Někdy se tak nazývají… Číst dál
Bouquet garni je francouzský výraz doslova znamenající "zdobená kytice". Je to svazek bylinek,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne