Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rambutan

cathleen cathleen
Rambutan

Rambutan (Vlasatý Cherry, Ngau) z jihovýchodní Asie má aromatickou, pikantně sladkokyselou dužinu. Chutí se podobá liči. Pod vlasatou slupkou se ukrývá rosolovitá a zároveň pevná dužina s jedním větším semenem, které jedlé není. Plody se konzumují jako stolní ovoce v syrovém stavu, nebo se přidávají do salátů či kompotů. Obsahují větší množství vitamínu C.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pampeliška lékařská je pro zahradníky nepříjemný plevel, pro nemocné lidi cennou léčivkou. Má… Číst dál

Pampeliška lékařská

Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem… Číst dál

Pancetta

Panettone

Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál

Panettone

Panini

Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál

Panini

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli