Trdelník
Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z kynutého těsta, které se v pruzích navíjí na bukový válec, říká se mu trdlo, odtud pochází název. Peče se v žáru z dřevěného uhlí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z kynutého těsta, které se v pruzích navíjí na bukový válec, říká se mu trdlo, odtud pochází název. Peče se v žáru z dřevěného uhlí.
Chutney je pochutina, pocházející z indické kuchyně, která má za úkol dochutit základní pokrm.… Číst dál
Inulin je účinná prebiotická, dietní vláknina, vyrobená z kořenů čekanky. Vláknina obnovuje střevní… Číst dál
Jablkový křen (lidově vejmrda) je směs strouhaného křenu a jablek, které ostrost křenu trochu… Číst dál
Jablka v županu jsou omytá a oloupaná jablka, která mají místo vykrojeného jádřince vložený džem… Číst dál
Jadel je pletený pařený ovčí nebo kravský sýr s vrstevnatou a vláknitou strukturou. Stejně jako… Číst dál
Jáhelník je tradiční staročeský jáhlový nákyp. Základem je oslazená jáhlová kaše, která je zapečená… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami