Quiche lorraine-slaný koláč
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 164 kJ / 2 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,01 g |
Tuky | 188,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dnes mne navštívil syn mých dlouholetých přátel z Lucemburska Lubík, který přijel na dovolenou do Česka a překvapil mě tímto receptem.
Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.
Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.
I tak mě mile překvapil. A to jsem měl zaděláno na bagetky s poličanem a česnekem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2016 19:50
22. 9. 2016 20:17
16. 12. 2015 10:04
12. 8. 2014 13:26
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát
10. 2. 2014 20:48
10. 2. 2014 19:50
6. 7. 2011 17:40
5. 2. 2011 21:42
19. 12. 2010 21:38
28. 8. 2010 21:25
17. 8. 2010 15:05
11. 5. 2010 18:05
3. 3. 2010 11:51
26. 2. 2010 21:32
26. 2. 2010 21:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 6 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Klobásy
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 8 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 8 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 9 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 9 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 9 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 12 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 12 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 12 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Další recepty
Tématické fráze: slaný koláč kiš slaný koláč kis slany kolac recept kiš kolac francouzský koláč kiš francouzský quiche koláč kiš quiche z listového těsta francouzský kiš quische slaný koláč recept lotrinský quiche lotrinský slaný koláč francouzský slaný koláč-quiche kiš lotrinský kiš slaný lotrinský koláč slaný kiš testo na quiche recept na slaný koláč
Suroviny: těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo
Quiche lorraine-slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
23 názorů