Oldřich Sahajdák kombinuje moderní trendy s tradiční českou kuchyní
La Degustation Bohême Bourgeoise je luxusní podnik v srdci Prahy, které před lety získal michelinskou hvězdu a od té doby ji obhájil již osmkrát. Je to restaurace, kde si v rámci menu dáte třeba i kachnu s knedlíkem, ale rozhodně nebude vypadat tak, jak by vám ji upekla třeba vaše maminka. "La Degu" totiž již patnáct let vede šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Studoval na prestižním The Culinary Institute of America - stejně jako věhlasný šéfkuchař Anthony Bourdain - a kuchařské zkušenosti sbíral ve všech koutech světa.
Filozofií Sahajdákova restaurantu je vymýšlet moderní a módní, chuťově zajímavé variace na klasickou českou kuchyni. Žádná receptura se u nich navíc nepřipravuje dvakrát, takže to, co tam ochutnáte, už si znovu nikdy nedáte. Dalším pravidlem v La Degu je pracovat s lokálními surovinami; Sahajdákův kuchařský tým vaří jen z věcí, které byly dovezené z okruhu maximálně 300 kilometrů od Prahy. Sahajdák se totiž svým hostům snaží ukazovat, že i ze zdánlivě obyčejných surovin, jako je třeba mrkev, se dá vykouzlit nadpozemský, doslova královský gurmánský zážitek.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoční ryba nemusí být jen kapr. Skvělý je na česneku pečený amur, pstruh na másle nebo marinovaná treska
Vzpomínka na školní jídelny: Buchtičky se šodó byly za odměnu, UHO vyloženě za trest
Tři báječné dezerty do skleniček, do nichž využijete zbytky cukroví. Chutnají božsky, vypadají úžasně a příprava je snadná