Domácí bujón do zásoby
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 49 268 kJ / 11 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 662,06 g |
Tuky | 542,36 g |
Vláknina | 38,50 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 5,17 g |
Sůl | 13,48 g |
Sacharidy | 44,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nejlepší je z hovězích kostí, přidají polévce na síle a chuti. Budeš mít dobrou a rychle vařenou polévku. S vejcem, smaženou strouhanou zeleninou a krupicí je milionová.
Při zpracování masa jedno jakého si odkládejte odřezky a kosti do sáčku uložte do mrazáku ty potom přidejte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 3. 2013 09:45
Vybornej recept!! Ale vis, ze kdyz jsi ve fofru a chces jist polivku hned, muzes ke konci vareni pridat par ruzicek kvetaku, kterej pomuze vycistit vyvar?? A nezmeni to na chuti. A nemusis stale sbirat penu. Ten kvetak pak dam nasi Samantha, Cockerspaniel pejskovi, ale NIKDY ji nedavam varenou cibuli ani kureci kosti!!! Cibule je pro psy jedovata a kureci kosti nebezpecny . Celer i petrzel je OK. Mrkev miluje i syrovou. To chlazeni v lednicce pres noc a sbirani toho tuku jsem delala uz pred lety, jeste nez to bylo "moderni". Ale trochu toho zlutouckeho tuku je nutne na chut. Takze ne sebrat VSECHEN tuk (aspon u slepici polevky).Takze var jak varis a posilej dalsi receptiky. Rada se ne kouknu a i pouziju!! Good luck in your cooking!! Mila
5. 1. 2013 20:50
tak zítra to zkusím,budem zabíjet 2 slepičky tak aspoň je využiji
2. 3. 2012 19:28
Tak dnes jsem dělala podle Vašeho návodu svůj první bujon a dopadlo to super" Zítra jde do mrazáku a bude na nějaký čas vystaráno, to budou omáčky a polívčičky - super!!!
7. 6. 2010 11:51
Petře nereg.,to máš sice pravdu,že je to bílkovina,ale pokud nebudeš sbírat pěnu,tak se vývar kompletně zakalí,takže když by jsi chtěl třeba udělat klasický jenom bujon,tak by to nešlo.Já,vím šlo,ale bude to kalný,což tedy oku moc nelahodí.
7. 6. 2010 11:44
Proč prosím odebírat pěnu? Ta pěna jsou sražené bílkoviny. Tím přicházíte o to nejcennější, co v té polévce je...
24. 3. 2010 14:48
já ráda kosti nebo maso do polévky upeču a pak důkladně vyvařim, taky dobroučký
2. 3. 2010 13:39
2. 3. 2010 13:16
2. 3. 2010 13:14
V mrazáku třeba i rok ale to na sto procent nevydrží použiješ ho
2. 3. 2010 11:01
Dělám přesně takto - máme to od prababky, ta to konzervovala zavářením.
michsamant - pokud to nespotřebuješ brzo (u nás se z toho dělají i omáčky atd - tak určitě v mrazáku a -20°C až půl roku.Já ho tam v září zapomněla a včera při odmrazení objevila - je super.(byl - je z něj polívka )
michsamant - pokud to nespotřebuješ brzo (u nás se z toho dělají i omáčky atd - tak určitě v mrazáku a -20°C až půl roku.Já ho tam v září zapomněla a včera při odmrazení objevila - je super.(byl - je z něj polívka )
2. 3. 2010 09:45
ako dlho mozem takto zmrazeny domaci bujon skladovat v mraznicke?
2. 3. 2010 09:39
Tak toto je super nápad,akorát u nás tedy hovězí kosti sehnat je docela kumšt.dávám bod
2. 3. 2010 09:24
Tohle mi připadá zajímavé, něco podobného mám psáno ve svém sešitě, s malou změnou - použije se celý králík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 41 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 1 hodinou
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 3 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovezi bujon recept hovězí bujon polevka z bujonu kuřecí bujón domácí kuřecí bujon vyvar z bujonu jak se dělá bujón příprava bujonu jak vycistit kalny vyvar kureci bujon recept zeleninový bujon recept bujon z kostí kuřecí vývar z bujonu jak vyčistit zakalený vývar polévka z hovězího bujonu kalný vývar kuřecí polévka z bujonu vývar z bujonu recept recept na hovězí bujón hovězí polévka z bujonu
Suroviny: kost hovězí, slepice, kosti kuřecí, sůl, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, cibule, nať petrželová, nať celerová
Domácí bujón do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgPp
28 názorů