Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bujón do zásoby

Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a zároveň omezit plýtvání.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

1. 3. 2010 20:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie49 268 kJ / 11 775 kcal
Bílkoviny1 662,06 g
Tuky542,36 g
Vláknina38,50 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 5,17 g
Sůl13,48 g
Sacharidy44,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nejlepší je z hovězích kostí, přidají polévce na síle a chuti. Budeš mít dobrou a rychle vařenou polévku. S vejcem, smaženou strouhanou zeleninou a krupicí je milionová.

Při zpracování masa jedno jakého si odkládejte odřezky a kosti do sáčku uložte do mrazáku ty potom přidejte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mila z Canady

30. 3. 2013 09:45

Vybornej recept!! Ale vis, ze kdyz jsi ve fofru a chces jist polivku hned, muzes ke konci vareni pridat par ruzicek kvetaku, kterej pomuze vycistit vyvar?? A nezmeni to na chuti. A nemusis stale sbirat penu. Ten kvetak pak dam nasi Samantha, Cockerspaniel pejskovi, ale NIKDY ji nedavam varenou cibuli ani kureci kosti!!! Cibule je pro psy jedovata a kureci kosti nebezpecny . Celer i petrzel je OK. Mrkev miluje i syrovou. To chlazeni v lednicce pres noc a sbirani toho tuku jsem delala uz pred lety, jeste nez to bylo "moderni". Ale trochu toho zlutouckeho tuku je nutne na chut. Takze ne sebrat VSECHEN tuk (aspon u slepici polevky).Takze var jak varis a posilej dalsi receptiky. Rada se ne kouknu a i pouziju!! Good luck in your cooking!! Mila :yes::-p:-K

pampeliška

5. 1. 2013 20:50

;-(tak zítra to zkusím,budem zabíjet 2 slepičky tak aspoň je využiji;-(

Martina

2. 3. 2012 19:28

Tak dnes jsem dělala podle Vašeho návodu svůj první bujon a dopadlo to super" Zítra jde do mrazáku a bude na nějaký čas vystaráno, to budou omáčky a polívčičky - super!!! :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

7. 6. 2010 11:51

Petře nereg.,to máš sice pravdu,že je to bílkovina,ale pokud nebudeš sbírat pěnu,tak se vývar kompletně zakalí,takže když by jsi chtěl třeba udělat klasický jenom bujon,tak by to nešlo.Já,vím šlo,ale bude to kalný,což tedy oku moc nelahodí.;-)

Petr

7. 6. 2010 11:44

Proč prosím odebírat pěnu? Ta pěna jsou sražené bílkoviny. Tím přicházíte o to nejcennější, co v té polévce je...

srettka

24. 3. 2010 14:48

já ráda kosti nebo maso do polévky upeču a pak důkladně vyvařim, taky dobroučký;-) :yes:

eva hubova eva hubova

2. 3. 2010 13:39

:yes::yes:

michsamant michsamant

2. 3. 2010 13:16

:yes:

jan.alois jan.alois

2. 3. 2010 13:14

V mrazáku třeba i rok ale to na sto procent nevydrží použiješ ho
:-*

spagetka spagetka

2. 3. 2010 11:01

Dělám přesně takto - máme to od prababky, ta to konzervovala zavářením.
michsamant - pokud to nespotřebuješ brzo (u nás se z toho dělají i omáčky atd - tak určitě v mrazáku a -20°C až půl roku.Já ho tam v září zapomněla :-8 a včera při odmrazení objevila - je super.(byl - je z něj polívka :-D)

michsamant michsamant

2. 3. 2010 09:45

ako dlho mozem takto zmrazeny domaci bujon skladovat v mraznicke?

Simona Skolakova Simona Skolakova

2. 3. 2010 09:39

Tak toto je super nápad,akorát u nás tedy hovězí kosti sehnat je docela kumšt.:-)):-Kdávám bod:yes::-K

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 3. 2010 09:24

:-)Tohle mi připadá zajímavé, něco podobného mám psáno ve svém sešitě, s malou změnou - použije se celý králík.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezi bujon recept hovězí bujon polevka z bujonu kuřecí bujón domácí kuřecí bujon vyvar z bujonu jak se dělá bujón příprava bujonu jak vycistit kalny vyvar kureci bujon recept zeleninový bujon recept bujon z kostí kuřecí vývar z bujonu jak vyčistit zakalený vývar polévka z hovězího bujonu kalný vývar kuřecí polévka z bujonu vývar z bujonu recept recept na hovězí bujón hovězí polévka z bujonu

Suroviny: kost hovězí, slepice, kosti kuřecí, sůl, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, cibule, nať petrželová, nať celerová

TopRecepty.cz

Domácí bujón do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgPp