Dušené fazolky na smetaně
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 312 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 27,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2010 14:09
Lenko, takhle podobně dělám fazolky také, jen tu papriku nedávám. Ale dneska jsem to udělala podle tebe a bylo to výborné. Tak ti posílám bodík a nějaké fotky +
13. 4. 2010 07:45
Jj, stará dobrá klasika
13. 4. 2010 07:14
Lemel taktéž vařím podobně
12. 4. 2010 22:16
fazolačka, koprovka, kedlubačka - majdy mého mládí, jsou všechny moc dobré5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla5
12. 4. 2010 21:54
Dělám to ze zmrazených z vlastní zahrádky a k tomu hříbky ze šumavských hvozdů..... mňam
12. 4. 2010 20:40
Ukládám na vyzkoušení+4
12. 4. 2010 19:51
12. 4. 2010 17:42
Klasika, jen nepoužívám nálev
12. 4. 2010 15:05
taky dělávám i hráškovou...+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 1 hodinou
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 2 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 18 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 13 minutami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 2 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 12 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 12 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 12 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Další recepty
Tématické fráze: fazolky na smetaně dušené fazolky zadelavane fazolky dušené fazolové lusky zadělávané fazolky na smetaně sterilované fazolky na smetaně fazolky na smetaně recept fazolky na smetaně z konzervy zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky na smetaně zadělávané fazole na smetaně zadělávané fazolové lusky fazolky na smetaně s koprem recept na fazolky na smetaně dušené fazole dušená fazolka fazolové lusky dušené fazolka na smetaně recept fazolky na smetaně dušené fazolové lusky na smetaně
Suroviny: lusky fazolové, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká
Dušené fazolky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlmO
24 názorů