Paneer
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2010 09:07
Ja nad tym nespekulujem. Uvarim a zjeme.
10. 6. 2010 00:08
Píšeš,že je to sýr,něco jako náš tvaroh - ale to je opravdu tvaroh, jen vymačkaný o něco víc než měkký a méně než tvrdý tvaroh na strouhání. "Voda",kterou vyléváš,je syrovátka,kterou si za drahé peníze můžeš koupit. Jen nevím,jakou bude mít chuť,když se tam dává citron. Klasicky se tvaroh vyrábí zahřátím kyselého mléka. Syrovátku je možno vypít nebo se z ní vařívala polévka.
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).
4. 5. 2010 01:18
Jani,díkyvypadá moc jedle,babi kdysi dělávala z domácího mléka,no musím to zkusit
3. 5. 2010 21:36
Použila jsem dva litry plnotučného mléka z penny a sýr je výborný
3. 5. 2010 21:17
+8
Jani,to jsi dělala z jakého mléka
Jani,to jsi dělala z jakého mléka
3. 5. 2010 21:11
supeer!
3. 5. 2010 21:10
3. 5. 2010 20:46
michsamant,vyráběla jsem Paneer a je výborný, moc dobře se dělá.
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek přidala jsem foto jestli nevadí dík za recept
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek přidala jsem foto jestli nevadí dík za recept
27. 4. 2010 23:37
Zítra asi vyzkouším z mléka co se u nás prodává v automatu. Není pasterizované a je dost tučné tak uvidím a dám vědět
27. 4. 2010 22:28
Já dostala podobný ošmakovat, ochucený a naložený, vynikající pochoutka :)) klik
27. 4. 2010 22:12
To je super domácí sýry máme moc rádi určitě vyzkouším
bodík
bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
5 častých chyb při výrobě domácích sýrů: Jak jim předejít
Další recepty
Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu
Suroviny: mléko, šťáva citronová
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
26 názorů