Ukrajinské bramboráky
Klasické smažené bramboráky zná každý, ale co takové ukrajinské bramboráky? Hlavní rozdíl je v tom, že uvnitř najdete náplň z mletého masa, která z nich dělá sytou večeři nebo oběd. Podávat je můžete se zakysanou smetanou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 361 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,38 g |
Tuky | 8,68 g |
Vláknina | 15,71 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 94,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobře chutná se zakysanou smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2010 16:16
Midla a Jani R. - ale ty lžíce patřej k mouce, ne k soli!!!!!! Je to oddělené čárkou!!!
28. 4. 2010 16:05
mariya, normálně se uvítacích projevů nezúčastnuju, ale v tvém případě si to nemohu odpustit. Dobře se pamatuju jaké to bylo když jsme přišli do Ameriky a snažili se naučit anglicky.
Moc se mi líbí tvá snaha a jsem rád, že tě nikdo za češtinu nekritizuje.
A teď k receptu. Znám takhle pečené řízky a máme je rádi. Udělat to s mletým vepřovým nás nikdy nenapadlo, rozhodně to zkusíme.
Známe od kámošky z Ukrajiny karbanátky dělané jen z vepřového, jdou strašně dobré a už jiné neděláme. Tvé bramboráky určitě budou taky.
Bod samozřejmě přidávám.
Moc se mi líbí tvá snaha a jsem rád, že tě nikdo za češtinu nekritizuje.
A teď k receptu. Znám takhle pečené řízky a máme je rádi. Udělat to s mletým vepřovým nás nikdy nenapadlo, rozhodně to zkusíme.
Známe od kámošky z Ukrajiny karbanátky dělané jen z vepřového, jdou strašně dobré a už jiné neděláme. Tvé bramboráky určitě budou taky.
Bod samozřejmě přidávám.
28. 4. 2010 15:44
No, mi taky, ale já bych nerada nějak narušila celý ten recept, snad každý pochopí, že mariya je ruska, Kristova noho!!
28. 4. 2010 15:21
Možná by to někdo mohl ještě trochu opravit, kdo k tomu má přístup. Nebo tu budou za chvíli uprskané komentáře. Evidentně je např. zaměněno u a v (což u člověka, který přechází mezi azbukou a latinkou není zas tak divné)
Ale té soli mi připadá 3 lžíce hodně.
Ale té soli mi připadá 3 lžíce hodně.
28. 4. 2010 15:18
Já taky ne, myslela jsem že to bude malá/čajová ložka, ale když víš kam kouknout...
28. 4. 2010 15:14
jj, znám od snachy z Ukrajiny
28. 4. 2010 15:11
Midla moc děkuji, já to fakt nevěděla
28. 4. 2010 15:09
st.l = stolovaja ložka/ polévková lžíce
pepř je jasný a pak
náplň: ....
pepř je jasný a pak
náplň: ....
28. 4. 2010 15:04
mariya, zdravím tě na Topreceptech, vítej mezi námi. No, to bude fuška si to trochu popřekládat, ale nějak si poradíme. Tak zatím, kdybys mohla, můžeš mi malinko vysvětlit, co je to "2-3st.l.sul,pepr.napln:" Z toho moc chytrá nejsem a pokud někdo ví, moc prosím, dejte to nějak do řeči české
28. 4. 2010 14:52
Vitej na topkach Mariya, recept zni zajimave, my mame mlete maso radi, tak vyzkousim
28. 4. 2010 14:10
já dávám do brambor ještě trochu majoránky a drc.kmínu a místo mletého masa dávám naložené kuřecí maso a vynikající je to i s nivoujinak dávám bodík
28. 4. 2010 14:08
Mariyja, vítám tě mezi náma a přeji ti, aby se ti tady u nás na Topkách líbilo a byla jsi spokojená
Vidím, že pocházíš z některé části Ruska, asi Ukrajina a že budeš mít s češtinou trochu problém, ale neboj my to tady nějak přečteme a budeme tě tolerovat Za bramborák ti dávám boda
Vidím, že pocházíš z některé části Ruska, asi Ukrajina a že budeš mít s češtinou trochu problém, ale neboj my to tady nějak přečteme a budeme tě tolerovat Za bramborák ti dávám boda
28. 4. 2010 13:58
škoda,že nejsou fotky,ale jinak bodík...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 8 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 9 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 10 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 12 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 13 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 14 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak připravit bramborové těsto. Naučte se nejlepší univerzální těsto na bramborové knedlíky, šišky i placky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ukrajinske recepty ukrajinská jídla ukrajinské jídlo ukrajinská kuchařka ukrajinske jidla recepty z ukrajiny ukrajinské placky ukrajinský dort ukrajinská jídla recepty ukrajinská jídla-recepty bramboráky recepty ukrajinske ukrajinský bramborový salát ukrajinske moucniky rusky bramborák ruské bramboráky ukrahinske jidlo ukrajinské brambráky ukrajinsky jidla naucit se ukrajinsky
Suroviny: brambory, cibule, česnek, vejce, mouka, sůl, pepř mletý, maso mleté, sůl, pepř mletý
Ukrajinské bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Ww
28 názorů