Ghee (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo je ideální na smažení, vaření a i pečení. Má specifickou oříškovou vůni a chuť. Snadno si jej také vyrobíte doma. Stačí k tomu kostka másla, hrnec a trocha trpělivosti. S našim receptem to jistě zvládne každý.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2016 20:56
17. 8. 2013 22:11
My to děláme doma také a nejlepší jsou na něm usmažené řízečky.Mňamwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/19.gif
14. 9. 2010 10:20
Už vím,co je Ghee+11
5. 5. 2010 17:37
@olina, ano ghee sa neprepaluje a tiez dobre ochuti jedlo
@Ani, moze sa vyrabat len z masla nie margarinov...bud kupovane alebo domace na znacke snad nezalezi, len aby to nebola nijaka nahrazka masla,ale prave maslo
@drobek, nie je zaco...snad aj to video pomohlo aj ked ujo je tam tak na lahko
@Ani, moze sa vyrabat len z masla nie margarinov...bud kupovane alebo domace na znacke snad nezalezi, len aby to nebola nijaka nahrazka masla,ale prave maslo
@drobek, nie je zaco...snad aj to video pomohlo aj ked ujo je tam tak na lahko
5. 5. 2010 16:16
Děkuju Děkuju a děkovat nepřestanu. Už jsem na to narazil mockrát, že mám použít ghee, ale nikde jsem se nedozvěděl kde ho vzít, když v supermarketu jsem to nenašel.
Takže děkuju, už jsem to vytisk a bude to první stránka v mé sbírce receptů. Po té chvále je bod snad samozřejmý, ne?
Takže děkuju, už jsem to vytisk a bude to první stránka v mé sbírce receptů. Po té chvále je bod snad samozřejmý, ne?
5. 5. 2010 14:03
..a můžeme připravit z jakéhokoli koupeného másla?-nemyslím samozř. rostlinné,ale značku
5. 5. 2010 13:45
Jak mám přeložit - pri vyprazani nehori - tzn., že se nepřepaluje?
5. 5. 2010 12:14
+5
5. 5. 2010 12:01
Zajímavé
5. 5. 2010 11:54
Před časem jsem viděla dokument o nějakém francouzkém kuchaři, který jezdí po světě a popisuje tamnější kuchyně. O ghee už jsem tedy slyšela od něj, když ho tam používal. Ale jeho přesnou přípravu jsem neviděla. Je super, že jsi tady a rozšiřuješ nám obzory.
5. 5. 2010 11:49
Ano, je to prepustene alebo topene maslo. Kolko ludi tolko sposobov vyroby. Nakoniec som sa spytala mojho manzela na jeho vyrobu, pretoze ako chlapec ho pripravoval s jeho tetou, ked cez prazdniny chodili do rodicovskeho domu, ktory je v malej dedinke, takze maslo, Ghee, Paneer su vsetko domaca vyroba, nie obchodove.
@zizala, myslim, ze aj to moze byt spravny postup.
@zizala, myslim, ze aj to moze byt spravny postup.
5. 5. 2010 11:45
Zase bude "múdrá" a jsem tomu ráda, že se mohu poučit
5. 5. 2010 11:44
Příprava přepuštěného másla je zdlouhavá a vyžaduje pozornost. Já si to urychluju: rozpustím máslo, nechám zpěnit a vychladnout. Pak udělám dvě díry až na dno a tudy vyleju sraženou syrovátku. Ještě jednou nechám zpěnit, přeliju do čisté sklenice a je to. Asi to není úplně ono, ale stačí mi to
5. 5. 2010 11:39
Já jsem nikdy nevěděla, co je tím myšleno a raději jsem se nechtěla blbě ptát. Díky moc, za tuto informaci, Miško
5. 5. 2010 11:37
Takto připravenému máslu se u nás říká máslo přepuštěné. Dříve se hodně dělalo na venkově z doma utlučeného másla, v němž zůstávalo dost podmáslí, proto by se brzy kazilo. Když se máslo přepustilo, zůstalo dobré až do dalšího tlučení másla čerstvého. Používalo se všude, kde by se jinak dalo čerstvé máslo, jen na namazání chleba se moc nehodí - má odlišnou chuť i konzistenci.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 52 minutami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 14 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
20 rychlých a chutných receptů, ve kterých hrají hlavní roli gnocchi
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Další recepty
Tématické fráze: ghee přepuštěné máslo na co použít přepuštěné máslo ghee recept co je přepuštěné máslo priprava prepusteneho masla přepuštěné máslo recept výroba ghee ghee priprava výroba přepuštěného másla video výroba přepuštěného másla příprava ghee jak vyrobit přepuštěné máslo čo je ghee tlučení másla topené máslo jak přepustit máslo přepuštěné máslo příprava prepustene maslo video jak se dělá přepuštěné máslo
Suroviny: máslo
Ghee (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZJr
15 názorů