Pampelišky s čočkou
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají zbavit se otoků, čistí játra a zažívací trakt, zahánějí pálení žáhy.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2010 15:31
Listy musí být mladé a stonek nejlépe vyříznutý celý, protože v něm je mléka nejvíce. Sama jsem ještě nezkoušela, ale vím, že někdy se mají listy nechat ve vodě odležet, a že by měli údajně zesvětlat.
14. 6. 2010 19:00
Hmm tak myslím že je to výborné, oskusím
14. 6. 2010 18:52
Jíst se dají jen ty úplně mladé cca max. do 2,5 cm výšky, nesmí z nich ještě prýšttit moc mléka, jsou křehounké při odloupnutí, nesmějí klást odpor a smaozřejmě naprosto zdravé, zelené. Ale většinou jen brzy zjara, teď bych řekla že už končí....max.ještě týden
14. 6. 2010 18:47
Špagetka, výnimočne nie, babička to utajila predo mnou...
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!
14. 6. 2010 18:40
Jani R. musí to být mlaďounké listy a ty hořké nejsou, jinak babička dávala i kvítky pampelišky - díky za připomínku dávného dětství...
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět )
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět )
14. 6. 2010 18:22
Já se picnu.. Není to hořké?
14. 6. 2010 18:03
Hmm...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 5 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 7 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy je nejvhodnější doba ke sběru jednotlivých částí pampelišky a jak je zpracovat
Návod na perfektní jarní detox: Dopřejte si medvědí česnek i pampelišky a buďte svěží
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Další recepty
Tématické fráze: pampeliška recepty recepty z pampelišky jak konzumovat pampelišky jak jíst pampelišky recepty z pampelišek pampelišky recept recept z listu pampelišek pampeliška list recept listy pampelišky recepty pampeliškové listy jak konzumovat pampeliškové listy jíst pampelišky pampeliškpvé listy recepty pampeliskove recepty pampeliška list recepty pampeliška dušené pampelišky pampeliska recept dají se jíst listy z pampelišky? recept pampeliška listy
Suroviny: listy pampeliškové, ocet balsamiko, čočka, vejce, klobása
Pampelišky s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XrnW
7 názorů