Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 12:31
23. 7. 2010 12:24
23. 7. 2010 12:20
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
23. 7. 2010 11:28
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
23. 7. 2010 11:22
Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).
23. 7. 2010 10:55
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
23. 7. 2010 10:38
23. 7. 2010 09:34
23. 7. 2010 09:03
23. 7. 2010 07:03
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1
23. 7. 2010 06:41
23. 7. 2010 06:35
23. 7. 2010 00:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 13 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Právě bylo uvařeno:
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 36 minutami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 2 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 2 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 2 hodinami
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 2 hodinami
Slané muffiny
olca1983 uvařila před 2 hodinami
Cookies s čokoládou
Simooor uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku
Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
28 názorů