Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,93 g |
Tuky | 29,08 g |
Vláknina | 14,74 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 172,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto není origilální recept na itálské rizoto, protože nám chutná "české" rizoto. Rýži používám parboiled, protože ta kulatá se mi rozváří, je lepivá a nikomu u nás nechutná. Znalci at laskavě prominou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 2. 2023 19:29
Rizoto máme také rádi a stejně tak máme nejraději i jasmínovou rýži. I z té jde uvařit rizoto a připravit ho tak, aby všem chutnalo. Při vaření rýže přidávám lžičku kari nebo kurkumy, chutná exoticky a rizoto tím získá i pěknou lehce žlutou barvu. Pórek jsem neměla, ale do rizota velmi ráda dávám jednu skleničku Kunovjanky. Nálev z Kunovjanky sliji bokem a zeleninu ze skleničky pokrájím na menší kousky. Vše vmíchám do rizota, dle chuti přidám i část nálevu ze zeleniny. Rizoto si posypejte sýrem, který máte rádi nebo který máte zrovna v ledničce. Je to opravdu dobrota
7. 6. 2013 11:43
Rizoto dělám pokaždé jinak, ale když vidím ty ingredience, tak se mí sbíhají sliny. I když bych možná vynechala tu bujónovou kostku a přidala do něj kus té slepice z vývaru Za bodík to stojí.
24. 8. 2010 01:33
papriko pekny foto a recept taky dobry,jednoduchy ..davam bodik
23. 8. 2010 21:52
Teda Markéto, takové plýtvání s houbama na rizoto, jo? Každopádně bych si ho s velikou chutí dala. Zdravím "Ptákov"
23. 8. 2010 20:07
hmmm dala bych si
23. 8. 2010 19:11
Já houby nejím, takže klidně někomu nechám svou porci, ale on to manžel zvládne za oba
23. 8. 2010 19:10
Jů tohle bych s chutí povečeřela, Papričko nezbylo?
23. 8. 2010 18:58
Rizoto mám moc ráda, ještě kdyby tak byly ty houby+1
23. 8. 2010 18:55
Papričko, jasně, nějak se to nazvat musí a navíc není to nic proti ničemu. Tady máš ohromnou možnost obměn, tak ať si to každý udělá, jak chce - já třeba z hříbků a růžovek, pórek v houbách milujeme
23. 8. 2010 18:52
to je dobrůtka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 24 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 4 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 8 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: risoto české houbové rizoto s parmazánem houbové rizoto pohlreich houbové rizoto rizoto s porkem a zampiony kuřecí rizoto s porkem pórkové rizoto české houby-recepty rýže s porkem a houbami houbové rizoto podle pohlreicha houbové rizoto s parmezanem ryzeto se salamem itálské rizoto s houbami rýže s houbami a porkem rizoto podle pohlreicha porek rizoto houbové rizoto recept houbové rizoto recept pohlreich kuřecí ryzeto italske rizoto s porkem
Suroviny: rýže, vývar slepičí, vývar zeleninový, máslo, olej olivový extra virgin, žampióny, česnek, pórek, pepř, sýr parmazán strouhaný
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7plw
10 názorů