Plumlovský řízek
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 078 kJ / 2 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 386,96 g |
Tuky | 66,92 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,58 g |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,43 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept není můj, ale je to krajová specialitka, kterou vám u nás uvaří v každé druhé hospodě :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2017 17:52
Správný "plumlovák" je z vepřového. Klobása či kabanos tam v původním receptu vůbec nebyl.
Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
jezdíme cca patnáct let.
Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
jezdíme cca patnáct let.
12. 10. 2014 18:35
Tady je presně, odkud tento řízek pochází.
prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html
A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible"
A je to dobrota
prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html
A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible"
A je to dobrota
7. 9. 2014 13:28
To je teda šílenost
11. 7. 2014 11:03
Jaaja:
"Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…
"Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…
23. 3. 2013 15:01
Když pominu fakt že se "Plumlovák" dělá z vepřové kýty a ne z kuřete a klobása na něm nemá co dělat, tak ten recept i odpovídá...
7. 5. 2012 10:43
5. 5. 2012 00:03
Nejlepší mňamka,jakou jsem kdy jedl.Je to sice porce jak hrom,ale když je to tak dobré.
27. 9. 2011 09:43
Já jsem na Plumlov jezdila jako dítě několik let za sebou na dovolenou. Je tam opravdu krásně. Řízek si z té doby nepamatuji, ale určitě bude výborný
26. 9. 2011 22:47
jen bych podotkla, ze se nekdy hodi k tomu rizku udelat rovnou dva burtiky, pro vetsi jedliky. A posypat syrem opravdu poradne, jinak to neni ono. Volske ocko delam pekne tecave, to je potom mnamka. Nekdo ma rad i kyselou okurku, ale to uz je opravdu koruna celeho jidla. Zalezi na chuti. V zaludku potom takovy rizek lezi nejmene 3 dny.
13. 9. 2011 18:24
Eliza
Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal
Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal
13. 9. 2011 17:01
Marku, pravděpodobně máš nějaké zdravotní problémy se zažíváním... Měl bys co nejdříve k lékaři.
13. 9. 2011 16:14
ted to varil spolubydlici, dela se mi zle z toho. Neni to dobre tak to posypte syrem, polejte kecupem a polozte na to vajicko. At ma zaludek co delat aby to udrzel . . .
5. 10. 2010 22:56
Teda u fotečky jsem slintala jako mlsný kocour. Už vím co v neděli k obědu.. Už letí bodík
5. 10. 2010 19:30
+1
5. 10. 2010 18:01
Já bych si k vám na takovou dobrotu určitě zašla, ale je to daleko. Takže si ho určitě usmažím doma. Už je v oblíbených a k tobě letí bodík.+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 32 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 49 minutami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 49 minutami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 49 minutami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Další recepty
Tématické fráze: restaurace u pácla restaurace u pácla plumlov menu plumlovák u pácla kureci speciality recepty plumovský řízek restaurace pácl plumlov plumlovský vepřový řízek plumlovák recept těstíčko na plumlovský řízek kuřecí plumlovský řízek veprovy plumlovsky rizek plumlovské řízky pacl plumlov pumlovský řízek rizek plumlovský kuřecí řízek prumlovsky rizek plumbovsky rizek plumlovký řízek
Suroviny: prsa kuřecí, vejce, klobása, sýr eidam, kečup sladký, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej, vejce, mouka polohrubá, mléko, sůl, pepř
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
33 názorů