Klasické české rohlíky
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 207 kJ / 1 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 24,70 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,08 g |
Sacharidy | 370,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.
Tvarování rohlíků:
http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...
Povídání o omládku a Sladěnce je tady:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2016 14:24
13. 1. 2016 13:57
Nemají být z čeho slanou buchtou. Není v nich ani mléko, ani vejce, máslo...to vše může ze slaného těsta dělat buchtovité.
Vykynulo těsto před tvarováním dobře? Na dvojnásobek své původní velikosti? A rohlíky před pečením - nakynuly pořádně? Jak dlouho probíhalo kynutí? V jakém teple? I příliš veliké teplo může kvasinky zabít...Droždí čerstvé nebo sušené?
13. 1. 2016 13:51
4. 11. 2015 08:08
3. 11. 2015 21:20
20. 10. 2015 21:30
20. 10. 2015 21:27
20. 5. 2015 11:57
29. 3. 2015 08:47
28. 3. 2015 21:16
28. 3. 2015 16:49
28. 3. 2015 15:46
2. 4. 2014 06:35
31. 3. 2014 11:04
Jackie79: plynová trouba umí být potvora pokud ale máš po upečení rohlíky zespod placaté, překynuly ti. Nech je před pečením kynout kratší dobu
Fikina: moc děkuju za fotku zkus při motání udělat rohlíky tenčí, malinko širší než palec. Před pečením pak nakynou. Kynutí v troubě, zahřáté na 40°C moc nedoporučuju, těsto se dost ohřeje a teplé těsto je měkounké a rádo se rozteče
30. 3. 2014 18:47
Dík za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 10 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 25 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 51 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 56 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 59 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Otevírací doba obchodů na Vánoce 2023: Kde nakoupíte na Štědrý den a jak bude otevřeno na silvestra i Nový rok
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Další recepty
Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk
Klasické české rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJmW
216 názorů