Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2012 11:00
Dobrutka
1. 8. 2012 15:03
je to recept
15. 2. 2012 19:00
senky:
Tak jdu na to, manžel a dcerka jsou spíš tvarohoví, tak to zkusím, a možná navrch, pod ten sníh nastrouhám jablíčko, to by taky nemuselo být špatné
Tak jdu na to, manžel a dcerka jsou spíš tvarohoví, tak to zkusím, a možná navrch, pod ten sníh nastrouhám jablíčko, to by taky nemuselo být špatné
15. 2. 2012 16:24
piskota:určitě můžeš ale pak to nebude ta pravá Hraběnka
ale vyzkoušela jsem a chutnalo nám
ale vyzkoušela jsem a chutnalo nám
15. 2. 2012 16:07
Myslíte, že místo jablek mohu použít tvaroh?
4. 2. 2012 19:11
;Jsou dobré,ale lepší je dělat z hladké mouky-(
1. 2. 2012 17:11
Dělala jsem na klasický plech a sníh ze 4 bílků je málo, ideálně ze 6-ti.
15. 12. 2011 19:35
Jak dlouho se řezy pečou a při jaké teplotě? Děkuji za odpoveď
29. 9. 2011 07:07
Jů o víkendu taky vyzkouším Děkuji za receptík
19. 5. 2011 15:47
Hraběnku peču často,ale teprve teď se mi ji podařilo vyfotit(dřív než se po ní zaprášilo)Ještě jablka posypu kokosem,pak krásně voní.Dovolila jsem si přidat fotečku.
2. 5. 2011 19:54
Krásné,vyzkouším
27. 1. 2010 14:29
tento recept znám a je výborný
6. 5. 2009 13:01
Mirčo - jsou krásný . Už jsem o nich slyšela, ale ještě jsem je nedělala. Jablka mám, tak Ď za inspiraci.
6. 5. 2009 11:50
Hraběnka je skvělá, čím více jablek, tím lépe, u nás vydrží snad jen jeden den, a peču klidně i z hladké mouky, výsledek je stejný
6. 5. 2009 11:38
Dělám dle podobného receptu+ještě nepřidávám rozinky(manžel je nejí)a ořechy(mám alergii).Manžel tyhle řezy miluje;při jejich konzumaci vrní jako kocourek a splní mi skoro cokoliv.Řezy jsou šťavnaté a výborné a tak letí zasloužená boďka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 12 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 32 minutami
Banánové lívance
Estermik uvařil před 32 minutami
Buchta Fešák
Fitulka uvařil před 37 minutami
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 53 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 56 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčin koláč hraběnčin moučník hraběnčiny řezy s jablky hraběčiny řezy řezy hraběnčin štrůdl hraběnčiny jablečné řezy recept hraběnčinyřezy hraběnčiny řezy ze špaldové mouky hraběnčiny jablečné řezy strouhane hrběnčiny řezy haběnčiny řezy hrabjenčiny řezy hraběčin řez nejlepší hraběnčin řez hraběnčin koláč recept hrabenciny jablecne rezy hrabencina buchta hrabebciny rezy hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
48 názorů