Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s kuličkami z mletého masa a servírovat ji s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 662 kJ / 1 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,87 g |
Tuky | 102,76 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 48,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2017 13:27
Vařila jsem rajskou vždy podle receptu od své mamky, ale musím říct, že tahle je chuťové lepší a daleko sytější. Určitě budu dělat jenom tuto. Dělám bez skořice, přítel skořici nerad
15. 10. 2016 18:50
No do omáčky jsem si přidala skořici a perník a ta byla výborná... akorát jsme si udělali asi 30 masových kuliček a asi je vyhodime... dopadly hrozne a bez chuti takže zítra je udělám na novo...
23. 8. 2016 10:33
Dělala jsem ze dvou velkých protlaků, takže nebylo potřeba zahušťovat moukou, ta mi přijde zbytečná. Koule dělám jen z mletého hovězího, chuť mi přijde prostě lepší... masová...
Moc doma neholdujeme klasickým českým omáčkám, nakonec jsem přidala zakysanou smetanu a bylo to wow. Manžel si dvakrát přidal, a to je ta nejlepší odměna. Díky za inspiraci
Moc doma neholdujeme klasickým českým omáčkám, nakonec jsem přidala zakysanou smetanu a bylo to wow. Manžel si dvakrát přidal, a to je ta nejlepší odměna. Díky za inspiraci
27. 3. 2016 19:12
vyborny recept,moc nam vsem chutnalo
6. 2. 2016 12:52
Rajská výborná, ale já zahušťuji strouhaným perníkem a to pak rajda nemá chybu...Jinak dávám bodík.
2. 12. 2015 20:03
Veronika: dva 115 g
2. 12. 2015 12:39
muzu poprosit jak velke protlaky jste tam dali?
19. 8. 2015 12:46
Jednoduchá na přípavu, jelikož rajskou nejím, rodině moc chutná (y)
18. 4. 2015 15:19
jednoduchá a vynikající
8. 4. 2015 22:19
Hurá, konečně někdo ty kuličky jako já dělá zavářené do omáčkového základu bez předsmažování, to mi připadá zbytečné přidávání kalorií a přidělávání nádobí (asi podobně jako Merylas). A také máme radši jen mleté vepřové, z hovězího tam někdy jsou podezřele křupavá zrnka. Kdybych nebyla líná umývat robot - nejlepší je vidět co si tam melu...
23. 3. 2015 00:58
Varila jsem poprve. Jednoduchy postup a vyborna chut. Abych udelila zaslouzeny bod, zaregistrovala jsem se
26. 11. 2014 18:53
Tak jsem jí uvařila a je skvělá, nevěděla jsem že se do rajské dává skořice ale úplně tam sedí :) děkuji za recept
16. 7. 2014 20:09
Souhlasím, recept si opíšu a snad i brzy zapamatuji
1. 7. 2014 11:23
11. 3. 2014 22:28
Rajskou omáčku vařím 40 let, dělám ji z protlaku, bobkový list, nové koření a na závěr skořici, rajská má ráda dost cukru alespoň u nás a na naši chuť, já smažím karbanátky a dávám do omáčky, ale to je na každého chuti, je to opravdu rychlý a chutný oběd a jako příloha může být cokoliv, co má kdo rád, autorce receptu přeji hodně dalších kulinářských úspěchů, rýpalkám ... je úplně jedno jestli uděláte zásmažku nebo záklechtku, ale už samotný význam slova by vám měl napovědět jaký je mezi tím rozdíl
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 8 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 častých chyb při zahušťování omáček a polévek: Jak jim předejít a čím je napravit
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka jednoduchý recept masové kuličky v rajské omáčce rajská omáčka s mletým masem rajská omáčka recept masové koule v rajské omáčce masové kuličky s rajskou kuličky z mletého masa v rajské omáčce rajska omacka masové kuličky s rajskou omáčkou rajská omáčka s mletým kuličky z mletého masa s rajskou omáčkou rajská omáčka z protlaku masové kuličky z mletého masa masové kuličky v rajské omáčce od babičky mleté maso v rajské omáčce koule z mletého masa v rajské omáčce masové koule z mletého masa masové koule s rajskou omáčkou rajská s mletým masem mleté koule v rajské omáčce
Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, sůl, pepř mletý, strouhanka, cibule, protlak rajčatový, bobkový list, koření nové koření, skořice mletá, cukr, olej, sůl, voda, mouka hladká
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NV8
123 názorů