Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 832 kJ / 2 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,78 g |
Tuky | 59,27 g |
Vláknina | 56,34 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 5,26 g |
Sůl | 12,23 g |
Sacharidy | 453,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doufám,že se nebudete zlobit, že dávám recept, o kterém si myslím, že není tak, jak by měl být, jsou to vlastně TOP recepty, ale je to o jídle a vždycky se všechno nepovede, a tak jsem dospěla k tomu, že se dá prodiskutovat i takové.
Chuťově je ten můj chléb dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2020 18:10
21. 2. 2011 12:07
18. 2. 2011 20:55
18. 2. 2011 19:52
18. 2. 2011 16:44
18. 2. 2011 14:20
18. 2. 2011 14:19
18. 2. 2011 13:22
18. 2. 2011 12:00
Navíc celozrnná mouka znamená, že je semleto celé zrno včetně obalových částí obilky. To znamená včetně vitamínů a minerálních látek obsažených v obalové části. Ty pak podporují vitalitu kvasinek a urychlují proces fermentace - těsto rychleji kyne, proto je potřeba dobu kynutí naopak zkrátit.
http://miric.unas.cz
18. 2. 2011 11:28
18. 2. 2011 08:51
17. 2. 2011 23:35
17. 2. 2011 23:11
17. 2. 2011 22:45
17. 2. 2011 22:38
Jinak k té mouce: určitě by poradila Cathleen, ta má tady asi nejvíc zkušeností, ale podle mne bylo té celozrnné mouky moc a těsto bylo příliš těžké. Nejlepší poměr podle mých zkušeností je: 1/4 - 1/3 celkového množství mouky dát celozrnnou a zbytek hladkou. Pak je výsledek optimální. Pokud je víc celozrnné mouky, těsto by mělo mnohem déle kynout, déle a zvolna se péct. Ale nejsem až takový expert, mohu se mýlit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 5 minutami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 57 minutami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 12 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 14 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 14 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 15 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Další recepty
Tématické fráze: jak upéct chleba recept na chleba v domácí pekárně recept na chleba peceni chleba v domaci pekarne chléb štěstí jak péct v domácí pekárně recept chleba jak upéct chleba v pekarne jak péct chleba recept na pečení chleba pečení chleba top recepty chléb připravený v pekárně špatně upečený chléb jak se pece chleba pečení v domácí pekárně domácí peká jak upéct chléb v cem pect chleba jak upéct chleba v domácí pekárně pečeme v domácí pekárně
Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, žloutek, podmáslí, voda, sůl, cukr, ocet, olej, semínka lněná, kmín celý, škvarky, droždí
Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JPGJ
18 názorů