Špaldovo-žitný chléb
Suroviny
Porce: bochník 1,5 kg
Nutriční hodnoty
Energie | 17 115 kJ / 4 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,70 g |
Tuky | 45,02 g |
Vláknina | 114,36 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,20 g |
Sacharidy | 725,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný.
Špalda má vysokou nutriční hodnotu a je výjimečná svým složením: má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B a neobsahuje cholesterol. Je lehce stravitelná.
Má pozitivní účinky na imunitní systém.
Více o špaldě zde:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2023 18:30
Lepší chléb jsme doma dlouho neměli
5. 5. 2015 21:23
17. 6. 2014 18:21
8. 4. 2014 16:41
20. 3. 2011 16:34
7. 3. 2011 10:01
6. 3. 2011 18:58
6. 3. 2011 11:51
6. 3. 2011 11:45
6. 3. 2011 00:14
5. 3. 2011 21:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 3 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 19 minutami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 4 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 5 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 5 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chléb ze špaldové a žitné mouky: Poradíme vám s postupem a jiný už chtít nebudete
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: špaldový chléb chleba ze špaldové mouky spaldovy chleba chléb ze špaldové mouky spaldovy chleb recept žitný chléb recept recept na špaldový chleba recept na špaldový chléb žitný chléb špaldový chleba recept recept na chleba recept na chleba ze špaldové mouky zitny chleba spaldovožitný chléb žitno špaldový chleba z kvásku zitny chleba recept recept chleba ze špaldové mouky recept na chléb ze špaldové mouky žitno-špaldový chléb recept na žitný chleba
Suroviny: mouka špaldová hrubá, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mléko, voda, olej, droždí, cukr, sůl, kmín celý, koření chlebové, sádlo, voda, sůl
Špaldovo-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RM8L
11 názorů