Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 587 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,31 g |
Tuky | 14,15 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 54,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po delší době jsem dostala chuť na sojové maso a protože je to bezva rychlovka, použila jsem ho do takéto směsi.
Med jsem použila smrkový - je tmavý a krásně voní, ale lze použít i klasický včelí.
Sojové maso používám nejraději od Bona Vity.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2024 12:41
Mizuna: děkuji za vyzkoušení a milý komentář🙂
8. 2. 2024 12:40
Ivana79: jsem ráda, že vám chutnalo🙂. My teď máme taky pohankové období a je to úžasná potravina.
7. 2. 2024 16:00
Výborné!
9. 1. 2013 15:47
Mirča,ja nemám také nádherné fotky ako tyale jedlo je výbornéZeleninu som dala podľa mojich zásob,mám ešte v pivnici dve maslové dyne zo záhrady (to sú tie oranžové kúsky),dala som aj papriku a uhorku.Jedla som to s pohankou.Máš bod
16. 6. 2011 11:14
Pěkný recept pěkně připravený, zelenina ani sojové maso se nerozpadají a je to lahoda pro oko .
16. 6. 2011 10:38
Sojové maso mám ráda, nejlepší jsou pekingské nudličky od Bonavity.Moc fajn a pěkně popsaný recept.
15. 6. 2011 21:21
Recept se mi hodně líbí+5A fotky jsou moc hezkéjá také fotím bez blesku,pokud není večer
15. 6. 2011 19:51
Mirko, souhlasím s tebou. Soj. maso je bezvadné, ale musí se umět připravit.Tvůj recept vyzkouším. Fotky jsou nádherné, ale to myslím u tebe jsou vždycky+
15. 6. 2011 19:48
mirca75: Co se týká focení, tak Miruš, už v Blesku-(časopisu) psali, co se týká focení, tak pokud možno blesk vynechat!! Od té doby si nastavuji focení bez blesku taky. Někdy to stejně bleskne, když ani venku není moc světla a někdy je to docela na škodu.
Co se týká sojových nudliček, opravdu je to o úpravě. Jak píšeš, že třeba přidat k vepřovým nudličkám, tak úplně super je soju přidat k játrům. Kdysi jsem dělávala naloženou čínu-viz (Ćína, nebo Čína z býčích žláz) z jater a vždycky jsem to dala půl na půl se sojovými nudličkami. Játra jsou hodně šťavnatá, vsáknou do soji a nepoznáš rozdíl. Nejlépe nechat naložené přes noc. Děcka to milovaly, ale Láďa to nejí, tak to teď nedělám.
Co se týká sojových nudliček, opravdu je to o úpravě. Jak píšeš, že třeba přidat k vepřovým nudličkám, tak úplně super je soju přidat k játrům. Kdysi jsem dělávala naloženou čínu-viz (Ćína, nebo Čína z býčích žláz) z jater a vždycky jsem to dala půl na půl se sojovými nudličkami. Játra jsou hodně šťavnatá, vsáknou do soji a nepoznáš rozdíl. Nejlépe nechat naložené přes noc. Děcka to milovaly, ale Láďa to nejí, tak to teď nedělám.
15. 6. 2011 17:06
Děkuju vám za milé komentíky. U nás sojové maso jako takové jím jen já, ale když dělám vepřové nudličky jako minutku, tak klidně přidám část sojových a nikdo nic nenamítá. Mám ráda, když je sojové maso nakrájeno jemněji, ale v sojovém guláši mi ty kostky nevadí. U sojového masa je fajn, že se dá dělat na tisíc způsobů a je kombinovatelné skoro se vším. A taky je cenově super - za balení (80 g) dám 14,- Kč a je z toho až pět jídel. Někdo sojové maso nemusí, protože je prý jako "žvýkačka", ale při správné úpravě je šťavnaté a jemné...
Cathleen moc ráda Tě zase vidím a děkuju za pochvalu. Kdyby jsi viděla čím fotím - nefunguje blesk,..., ale snažím se.
Cathleen moc ráda Tě zase vidím a děkuju za pochvalu. Kdyby jsi viděla čím fotím - nefunguje blesk,..., ale snažím se.
15. 6. 2011 16:24
U nás rodina rezolutně a jednou pro vždy sojové maso odmítla, ale vypadá to nádherně
15. 6. 2011 16:11
souhlas s cathleen...taky sojové maso ee,ale tato fotka je táák krásná,že bych to snad i ochutnala..a to rovnou ze skla
15. 6. 2011 16:09
Můj muž nesnáší sojové maso, takže ho nedělám a nikdy jsem nevyhledával recepty, ale tohle vypadá fakt moc dobře , vyzkouším, nakrájim soju na maličké kousky, třeba mu to bude chutnat a když ne, zbyde víc pro mě.. dávám si do oblíbených a někdy určitě zkusím, díky
15. 6. 2011 15:23
15. 6. 2011 14:50
Dneska mám příšernou žravou,tak je škoda,že nemám před sebou plný talíř této dobroty
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 41 minutami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 44 minutami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 54 minutami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 55 minutami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 57 minutami
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 1 hodinou
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Další recepty
Tématické fráze: sojové nudličky sojové nudličky recept recept na sojové nudličky sojové nudličky recepty sojové nudličky na pekingský způsob pekingské sojové nudličky, recepty sojove nudlicky - recept recepty sojové nudličky cina ze sojovych nudlicek recept sójové nudličky recepty na sojové nudličky jak upravit sojove maso nudličky pekingské nudličky sojové nudličky příprava nejlepší recepty ze sojového masa pekingské sojové nudličky recepty ze sojovych nudliček sojové nudle sójové nudličky s rýží sojové maso bona vita
Suroviny: nudličky sojové, vývar drůbeží, omáčka sojová, med, koření čína, sůl, cibule, olej olivový, česnek, zázvor, solamyl, pórek, mrkev, voda
Barevné sojové nudličky s čínskou vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yjx
17 názorů