Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2011 15:42
rebeka:jééé, děkuji MOC za první bodík! podle taťky, který mě tuhle pochoutku naučil by v rajdě kořenovku určitě neměla chybět. Ale je pravda, že hodně lidí ji nedává. Chce to vyzkoušet, co je lepší.
6. 7. 2011 15:17
Rebi - já osobně každou omáčku zahajuju kořenovkou (tedy zeleninou) nebo zeleninovým vývarem vlastní výroby, neumím si to prostě představit jinak. Šlehačku tam sice nedávám, dávám kysanou smetanu, ale nakonec proč ne že jo....
6. 7. 2011 15:11
hmm,já teda do rajdy smetanu nedávám,ale jak píšeš:každému chutná něco jiného... no,proč to nezkusit někdy jinak,novotám se nebráním
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 18 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 20 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 21 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 30 minutami
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 39 minutami
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 1 hodinou
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 2 hodinami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 5 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
18 názorů