Králík po hájecku
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 910 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,24 g |
Tuky | 44,55 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 55,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem napsala na celého králíka, ale dělala jen ze 4 předních stehen. Suroviny si můžete podle uvážení přidat, nebo ubrat, popřípadě vynechat. také šťávu není třeba zahušťovat, je to na chuti každého z nás.Místo špekáčků, které jsem nesehnala jsem použila hornickou klobásu.
Zdroj-http://www.sidenius.webgarden.cz/ upraveno podle mne.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2011 18:26
Jani, králíka mi moc rádi, ale problém je, kde ho vzít Jinak se mi recept líbí a tak dávám 17.boda
20. 7. 2011 18:20
Ty tvoje receptíky dokáží pěkně na jídlo nalákat, moc pěkné
20. 7. 2011 17:53
Sperka, jo , taky lovím koření, jako Ty, vajíčko už mám
20. 7. 2011 17:45
Jani já chci také mňam
20. 7. 2011 16:53
Tak bych možná dala kus uzeného bůčku,u nás mají v jednom řeznictví domácí. Úplně vždycky začnu slintat z té vůně,když tam vlezu
20. 7. 2011 16:31
1974andrea: ty špekáčky, nebo nějaká uzená klobása tomu dělají opravdu velmi zvláštní uzenou chuť. Taková jemně uzeno-zeleninová, nevím, jak lépe bych to vyjádřila. Taky vůbec není potřeba jich dávat tolik, stačí snad 2, nakrájet na větší kusy a ty pak třeba odstranit, když je nemáš ráda, ale chuť zůstane ve šťávě
Iriska: Já vždycky v Albertu beru ty přední nohy. Nejsou drahé, za balení cca 27-30 kč. Když mají jen jedny, počkám, až budou mít zase a hledám recept na králíka. To víš, moc masa na tom není, tak aby měl každý 2 nožky
Iriska: Já vždycky v Albertu beru ty přední nohy. Nejsou drahé, za balení cca 27-30 kč. Když mají jen jedny, počkám, až budou mít zase a hledám recept na králíka. To víš, moc masa na tom není, tak aby měl každý 2 nožky
20. 7. 2011 16:27
Jana Remkova:No vidíš, není nad spolupráci
Toho béřovického jsem už dělala. Byl fakt super. A tady toho jsem si uložila, až se dostanu ke králičímu masu.
Toho béřovického jsem už dělala. Byl fakt super. A tady toho jsem si uložila, až se dostanu ke králičímu masu.
20. 7. 2011 16:25
Teda králíka uz jsem neměla strašně dlouho,ale dala bych si. Osobně bych teda s prominutím vynechala ty špekáčky,stačila by mi slaninka,ale jinak
20. 7. 2011 16:21
spagetka: zkus, fakt, budeš překvapená a myslím, že mile
20. 7. 2011 16:20
Iriska:Miruš, já vždycky říkám, že snad nejlepší je, aspoň prozatím králík béřovický. Tady jsem byla hodně překvapená. Ŕíkala jsem si, sakra, toho je nějak hodně na to, králičí nohy jsem ani neviděla. Taky v původním receptu je-péct cca 1 hodinu na 160 stupňů. Ani náhodou!! Po 40 minutách to ani nevědělo, že se to peče! Tak jsem přidala stupně. Najednou vůně, od všeho něco. Uzená, zeleninová, vůně koření, no, krása. A Pejli byla u mně, jenže si na chvíli lehla a usnula.. A já jí nedala ani ochutnat!! Chudinka moje, musel ji stačit smažák!
PS. Díky za echo na DEKO!!! Mááááám!!! Huráááá!
PS. Díky za echo na DEKO!!! Mááááám!!! Huráááá!
20. 7. 2011 16:19
Jana Remkova: Teď už vím jak to vypadá a dám ti bod ,ne vážně - králíček je králíček
20. 7. 2011 16:15
:-ukládám a vyzkouším,půlka králíka je v mrazáku
20. 7. 2011 16:14
Tak to musí být boží +
20. 7. 2011 16:14
Co bych pro vás neudělala, vyměnila jsem tedy foto Díky za body i komentáře
20. 7. 2011 15:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 4 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 8 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 17 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Karbanátky
Ivet88 uvařil před 2 minutami
Rybí filé s chřestem
Lorencka uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč
HankaR. uvařila před 2 hodinami
Segedínský guláš
Lennulinka uvařil před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Edimka uvařila před 2 hodinami
Vývar z hovězí oháňky
vladhn uvařil před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
Trol60 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špikování králíka a jiného masa je snadné a rychlé. Video vám ukáže správný postup
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Další recepty
Tématické fráze: králík recepty na kolik stupnu se pece kralik recepty z králika teskorecepty.cz na kolik se peče králík králík recept recept na kralíka recept králik recepty na králíka www teskorecepty cz na kolik stupnu pect kralika recept na celého králíka teskorecepty cz recept z kralika top recepty králík top recepty z králíka recepty králík recepty.kralika na kolik pect kralika na kolik stupňů se peče králík?
Suroviny: králík, koření grilovací, mrkev, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, špekáček, slanina anglická, koření nové koření, pepř, sůl, voda
Králík po hájecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwE3
44 názorů