Chuťově suprová polévečka
Suroviny
Porce: 2,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 4 789 kJ / 1 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,84 g |
Tuky | 85,80 g |
Vláknina | 55,39 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 46,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2011 20:53
Karin: Karin, velmi si mě potěšila, že mé recepty chutnají asi celé rodině To je totiž pro mne to největší ocenění a těší mě to víc než 100 nějakých bodů Děkuji
13. 8. 2011 19:31
Bibinko,moc díky za opravdu super polévku,mám tu na prázdninách vnoučata a kluk je tak vybíravý v jídle až hrůza,jen by jedl rajskou omáčku,tu už všichni nemohou ani vidět,tak jsem mu udělala tuto polévku a velká spokojenost i u dědy a vnučky,prý byla fakt hustá to je v mluvě dnešní omladiny pochvala. Tvé recepty nám moc chutnají,díky za inspiraci.
9. 8. 2011 13:08
Zorka:Zorko, nemám ti co promíjetjá to pochopila dobře, ale stejně se mi to líbilo-ne každá ironie je až tak špatná
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život
9. 8. 2011 11:50
Bibinka: Promiň, ale to byla ironie. Taky bych se bála dávat takové věci k jídlu. Sama dělám dorty a vím, jak je nebezpečné použití některých živých květin na dorty a dávám si opravdu velký pozor na všechno, co přijde do kontaktu s jídlem. Myslím, že to cathleen myslela dobře, že tě upozornila. Je to opravdu "o hubu". http://www.zorka.estranky.cz/
9. 8. 2011 11:40
Zorka:
9. 8. 2011 10:45
cathleen: Třeba tomu právě ten brslen dává tu suprovou chuť, tomu nerozumíš .
8. 8. 2011 15:19
Bibi, víš o tom, že všechny druhy brslenů jsou jedovaté? (Brslen obsahuje mimo jiné jedovatý glykosid evonymin, kterého je nejvíce přítomno v kůře, plodech a větvích. Chemicky patří evonymin do skupiny náprstníkových glykosidů. Otravy brslenem se projevují podrážděním zažívacího ústrojí, zvracením, studeným potem a průjmem. Byly pozorovány zejména u dětí a u zvěře.)
6. 8. 2011 12:27
Anna Kocikova: Aničko, já měla také tu větší a dala jsem polovinu-přesně 6 rajčat a půlku toho tekutého pyré a úplně to stačilo a budu mít ještě jednu. Ona by se celá dát mohla, ale to už by bylo moc blízké rajské polévce-tato má opravdu báječnou chuť
6. 8. 2011 11:14
Ukládám a snad se mi podaří někdy tak príma polévečku také uvařit+9
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menšíTu velkou mám
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menšíTu velkou mám
6. 8. 2011 09:04
Tak to musí být ale dobrůtka.
5. 8. 2011 23:11
5. 8. 2011 22:40
Zítra jedeme s manželem na houby. Doufám, že budeme mít štěstí, abych mohla uvařit tuhle polívčičku. Bibinko, vypadá velice dobře. Ukládám a posílám +6.
5. 8. 2011 21:55
karolina1: Karolinko, děkuji, že jsi si všimla, je vidět, že jsi recept pozorně četla,je doplněno
5. 8. 2011 21:18
bibinka-v surovinach ti asi vypadla mrkvicka-ci
5. 8. 2011 19:48
1974andrea: je to krásné
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 12 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 12 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 12 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 12 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: demi glanc demi glanc omacka demi glanc demi clanc otrava brslenem co je demi glanc evonymin suprová česnečka polévka z brslenu polevka kyselo vznik chuťově super jídla demi glanc omacka de miglanc omacka demiglanc suprová polévka zorka.estranky
Suroviny: máslo, cibule, celer, mrkev, česnek, houba hřib, rajče loupané, petrželka hladkolistá, kopr, pepř, sůl
Chuťově suprová polévečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJxX
22 názorů